Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2011 vyhrává Lyn, druhý je Sky

19. 12. 2011 | 10:43 Warcraft 3
Výchozí obrázek

Není to tak dlouho, co se hrálo Wolrd Cyber Games 2011 a WarCraft 3: The Frozen Throne zde mělo tradičně svůj turnaj. Původně se smýšlelo, že turnaj bude mít 16 hráčů, ale ve skutečnosti se utkalo jen 8 mezinárodních finalistů, které jsme jmenovali v původní novince s výjimkou Nickera, který se zřejmě vzdal svých plánů a soutěže se neúčastnil. Hráči byli rozděleni do 2 skupin, které se hráli systémem Bo1 a z každé skupiny pak postupovali 2 nejlepší.

I tentokrát jsou fanoušci Moona určitě zklamáni. Ikdyž byl Moon jako jediný zástupce temných elfů v turnaji, tak se ani on nedokázal kvalifikovat ze skupiny (porazil jen Sky, prohral s Fly100% a Cash). Z první skupiny postoupil Fly100% a se stejným počtem bodů taktéž Sky, který předvedl chvalyhodnou formu. Cashie sice překvapil svojí výhrou nad Moonem, ale na další 2 šikmooké soupeře už nestačil.

Druhá skupina byla už o něco jasnější, protože ji bezkonkurenčně vyhrál Lyn beze ztráty jediné mapy. Ale i tady se stalo něco zajímavého - favorit soutěže TH000 prohrává v mirroru s HawKem. yAwS neuhrál nikomu nic, ale je pěkné vidět na turnaji hrát alespoň někoho ze střední Evropy. 

{#Čína}  Sky 2:0 HawK  {#Ruská federace} - semifinále

{#Korejská republika}  Lyn 2:1 Fly100%  {#Čína} - semifinále

{#Čína}  Fly100% 2:0 HawK  {#Ruská federace} - o bronz

{#Korejská republika}  Lyn 2:1 Sky  {#Čína} - grandfinále


1. místo: {#Korejská republika}  Lyn$10,000 USD

2. místo: {#Čína}  Sky$3,000 USD

3. místo: {#Čína}  Fly100% $1,000 USD

A tak bylo dáno klasické finále Orcs vs Humans, jelikož semifinále se hraly vždy mirrory. Lyn vybojoval pro svou zemi už druhý titul WCG. Naopak Sky skončil druhý a nezískal tak své třetí zlato, ale i tak se dostává na první příčku pořadí počtu medailí. Grubby nyní zaostává na druhém místě. Co myslíte, můžem se těšit i příště na WC3 ve World Cyber Games?

{#Čína}  Sky: 2x zlato, 2x stříbro

{#Nizozemsko}  Grubby: 2x zlato. 1x stříbro, 1x bronz


Štítky: WCG 2011