Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Kiev: Semifinále: Postupují M5 a TSM!

21. 1. 2012 | 14:05 League of Legends
EDIT: Do finále postupují M5 a TSM, o třetí místo se poperou SK a Dignitas!Již v 15 hodin našeho času na turnaji IEM v Kyjevě začíná první bo3 semifinálové utkání ve hře League of Legends - střetnou se v něm SK Gaming s celkem Moscow Five!Zápasy můžete sledovat zde!
Výchozí obrázek

EDIT: Do finále postupují M5 a TSM, o třetí místo se poperou SK a Dignitas!

Již v 15 hodin našeho času na turnaji IEM v Kyjevě začíná první bo3 semifinálové utkání ve hře League of Legends - střetnou se v něm SK Gaming s celkem Moscow Five!

Zápasy můžete sledovat zde!

SK turnajem proplouvali poměrně dobře až do chvíle, kdy narazili na Team SoloMid, kteří je v podstatě counterpickovali a bez problémů porazili. Jejich forma je rovněž jistě poznamenaná neustálými změnami v týmu (především pozice junglera, v menší míře pak solo top). Tento zápas pro ně bude křest ohněm - jestli se jim totiž ruský powerhouse podaří porazit, stanou se nepochybně horkými favority na první místo v celém turnaji!

To pro ně ovšem nebude nijak jednoduché - M5 zatím na turnaji neprohráli jedinou hru, soupeře často přehrávají až rozdílem třídy, skvěle kontrolují hru a v rozhovorech mezi zápasy tak trochu neskromně tvrdí, že si přijeli pro první místo. Roli favorita turnaje zatím naplňují beze zbytku. Jak se jim však bude dařit proti SK?

{#Evropská unie} SK Gaming [00:02{#Ruská federace} Moscow Five
Čas: 15:00 CET
Formát zápasu: bo3
Sestava SK: Candy Panda, Nyph, SleazyWeazy, ocelote, SR kev1n
Sestava M5: Genja, GoSu Pepper, Diamondez, Alex Ich, Dar1en

Program má následně pokračovat v 18:05 našeho času, kdy má začít druhé, severoamerické semifinále - utkat se v něm mají Dignitas a Team SoloMid.

Dignitas turnaj nezačali dobře, když hned v první hře skupiny B podlehli právě Moscow Five. V následném pozápasovém rozhovoru to AP carry týmu Dignitas, Scarra, okomentoval tak, že šanci určitě měli, ale že o všem rozhodly neustálé ganky junglera M5 na midu, s nimiž si Scarra nedokázal poradit (hru skončil se skóre 0-6-1); vinu vzal na sebe, danou hru označil jako svou nejhorší za poslední tři měsíce a vyjádřil přesvědčení, že jako tým stále mají na vítězství v turnaji. Oba francouzské celky (aAa a Sypher) pak Dignitas celkem rozhodně porazili a do semifinále postoupili z druhého místa skupiny. S TSM se navíc navzájem dobře znají a neměli by se od nich nechat překvapit.

TSM se nedlouho před Vánoci nastěhovali do svého gaming house, od něhož si slibovali prohloubení týmového ducha a lepší společný trénink. Nejprve se tak stalo a TSM se stali obávaným týmem Severní Ameriky, netrvalo to však dlouho a gaming house se proměnil spíše na jakousi reality show, v níž vystupuje pět mladých hráčů LoL, kteří se poprvé učí žít sami, kteří nakupují jak 14tiletí a kteří uzavírají pochybné sázky (kauza "trashbag"). Společný trénink šel (mimo jiné také kvůli WCG a dalším okolnostem) bokem a většina hráčů zůstala u soloqueue. Před IEM však TSM opět začali společně trénovat, přičemž většina hráčů, ale také jejich fanoušků, zažila nepříjemné překvapení - drtivou většinu scrimů (především proti M5 a CLG.eu) TSM prohráli.

Na turnaji však TSM zatím předvádí bezchybnou hru - především jejich bot lane Chaox a Xpecial zatím své oponenty poměrně jasně přehrávají - což dokazují jejich 3 dosavadní výhry. Po turnaji má tým údajně v plánu začít hrát na serveru EU West, jež údajně podle vyjádření hráčů poskytuje lepší prostor pro týmový trénink a kvalitnější protivníky než jeho americký protějšek.

{#Spojené státy americké} Team Dignitas [00:02{#Spojené státy americké} Team SoloMid
Čas: 18:05 CET
Formát zápasu: bo3
Sestava Dignitas: Imaqtpie, L0cust, IWillDominate, Scarra, voyboy
Sestava TSM: Chaox, Xpecial, TheOddOne, ReginaId, TheRainMan