Přejít k hlavnímu obsahu

GSTL den druhý

30. 1. 2012 | 11:49 StarCraft 2
V ďábelských 6 hodin o sobotním ránu proti sobě nastoupily další dva týmy v turnaji GSTL. Byl to nedávno oslabený tým oGs-TL a proti němu černý kůň turnaje ZeNEX. oGs-TL byl rozhodně i přes odchod několika hráčů favoritem zápasu, výsledek byl nakonec překvapivě těsný. Tentokrát nebudu psát report z her, protože 6 ráno v sobotu...
Výchozí obrázek

V ďábelských 6 hodin o sobotním ránu proti sobě nastoupily další dva týmy v turnaji GSTL. Byl to nedávno oslabený tým oGs-TL a proti němu černý kůň turnaje ZeNEX. oGs-TL byl rozhodně i přes odchod několika hráčů favoritem zápasu, výsledek byl nakonec překvapivě těsný. Tentokrát nebudu psát report z her, protože 6 ráno v sobotu...

Tentokrát si už odpustím vysvětlování systému, kterým se GSTL hraje. Lidé, kteří čtou tyto reporty pravidelně, vše jistě moc dobře znají a ti, pro které je toto novinka první, nezbývá než odkázat na ty starší, které najdete zde na playzone.

Minulý týden po prvním utkání, ve které rozhodoval poslední možný zápas, postoupil do dalšího kola tým SlayerS a tým FXO se propadl do záchranného zápasu. Dnes (rozumněji v sobotu) se dozvíme, který z týmů se podívá v prvním kole druhé fáze za SlayerS a který si to rozdá s FXO o postup.

Vzhledem k tomu, že vše je už dávno odehráno, nebudu nic zbytečně natahovat a nikoho napínat. Favorit zápasu byl přece jen celkem jasný a nikdo asi nečekal, že by ZeNEX mohl postoupit. Popravdě všichni nejspíš tipovali ZeNEX na první tým, který GSTL opustí. I v dalším zápasu skupiny A je totiž FXO v roli favorita a ZeNEX může jen překvapit. To je ale až za dlouhých 14 dnů. Mrkneme na vývoj zápasu.

ZeNEX (4)oGs-TL (5)
(Z) Line(P) Vines
(T) Jjun(P) Vines
(P) Avenge(P) Vines
(P) Avenge(T) The StC
(P) Extreme(T) The StC
(P) Extreme(T) NaDa
(P) Extreme(T) fOrGG
(P) Extreme(T) SuperNoVa
(Z) Life(T) SuperNoVa

Jak vidíte, jednalo se opravdu o těsný výsledek, především díky spanilé jízdě Protosského hráče Extreme ze řad ZeNEXu. oGs-TL nakonec nenasadili jidiného hráče z partnerského Team Liquid, tedy ani HerO ani Zenio. Stejně tak žádný Zerg ze řad oGs nebyl povolán do boje. Vše oddřeli Terrané a Protoss. Možná příště se dočkáme Luvsica nebo Cezanneho.

Jako minule si i tentokrát představíme podrobněji oba týmy, které se spolu utkaly.

 

ZeNEX (ZeNEX)


Další z týmů, který za dobu své existence zažil velký odliv kvalitních hráčů a v poslední době ztrácí sílu i další hráče, kteří jsou schopni si v novém systému udržet status Code S. Tým vznikl už při vypuštění Starcraftu 2 spojením týmů Zenith a NEX. Jen velmi rychle si uveďme o jaké poklady ZeNEX za dobu existence přišel. Jsou to skvělí Protossové jako Genius nebo Puzzle (MvP a SlayerS), možná ještě lepší Terrané TaeJa a Byun (SlayerS a Prime) a jako zástupce Zergů můžeme vybrat například CoCu (SlayerS). Co se individuálních úspěchů týče, platí (stejně jako například u NSH), že se drží především korejské scény a GSL. Nejlepší výsledek na aktuální soupisce je však RO8 a RO16 v Code S a zbytek pouze dvouciferné pozice z Code A.

Aktuální soupiska: Protoss 3, Terran 3, Zerg 4.

TOP5: Žádní velmi známí hráči. Snad jedině kapitán týmu Line nebo momentálně v GSL nejúspěšnější Kyrix.

Odkaz na web klanu.

Odkaz na liquipedii týmu.

 

OldGenerations (oGs-TL)

OldGenerations se v loňském roce dal dohromady s Team Liquid a vzniklo z toho velmi zajímavé spojenectví. Několik hráčů z TL jsme již na GSTL měli šanci vidět (Huk, Jinro). Celkově i oGs zasáhl vlna odlivu hráčů z Koreje. Naštěstí pro ně někteří špičkoví Korejci přešli do TL (HerO a Zenio), takže je může oGs využívat během bojů v GSTL.

Samotný název Old Generetions vychází z toho, že při založení týmu byla většina hráčů i koučů starými mazáky z Brood Waru. OGs-TL má za sebou mnoho individuálních výsledků, mezi které patří například také vítězství v GSL (MC opustil tým) nebo na Dreamhacku (HerO za TL) a velmi dobrá umístění na MLG. Velkou ztrátou pro oGs byl jistě odchod jednoho z nejlepších Protossů na světě MCho. Ten v lednu odešel do SK. Hero a Zenio tým také opustili, ale přešli pouze do Team Liquid, takže pro GSTL žádná změna nenastala. Mezi další velká jména, která oGs opustila, patří například GSL šampion FruitDealer nebo Rainbow (oba ale odešli v době, kdy jejich sláva dávno pominula).

I když oGs patří mezi nejsilnější klany (podle jmen na soupisce), v GSTL se mu zatím moc nedařilo. I nejsilnější hráči tým nebyli schopni v kritických situacích podržet a oGs zatím bojuje na pomyslném chvostu GSTL.

Aktuální soupiska: Protoss 3, Terran 8, Zerg 5.

TOP5: InCa, NaDa, The StC, Supernova, Cezzane (dále například Vines, TOP, Ensnare, TheWind, Fin nebo Luvsic).

Web týmu.

Liquipedia o oGs.