Přejít k hlavnímu obsahu

GSTL – návrat Jediho

7. 2. 2012 | 09:49 StarCraft 2
Včera jsme si řekli něco o totální dominaci Bombera nad NSH. Ten se zapsal do historie GSTL jako první hráč, který v jeden den pobil všechny soupeře svého týmu a získal sám o sobě vítězství pro StartaleQ. Pokud někdo mohl Bombera následovat, byl to rozhodně někdo z IM. Losira, Nestea, Mvp, Happy... to jsou jména, která musí vykouzlit žárovku nad hlavou i těm, kteří GSL vůbec nesledují.
Výchozí obrázek

Včera jsme si řekli něco o totální dominaci Bombera nad NSH. Ten se zapsal do historie GSTL jako první hráč, který v jeden den pobil všechny soupeře svého týmu a získal sám o sobě vítězství pro StartaleQ. Pokud někdo mohl Bombera následovat, byl to rozhodně někdo z IM. Losira, Nestea, Mvp, Happy... to jsou jména, která musí vykouzlit žárovku nad hlavou i těm, kteří GSL vůbec nesledují.

Zpět k Bomberovi. Dnes od 10:10 se Bomber na obrazovky vrátí. Už ne jako bojovník za svůj tým, bude totiž bojovat o postup do další části Code A s TSL_Heartem (Heart asi už není v TSL... nebo?). Měl by to být první zápas dneška, uvidíme, jestli se dostane na free stream, nebo bude na placeném (Code A se v úvodní fázi vysílá na dvou streamech, k jednomu mají přístup pouze platící uživatelé). Když už jsem Code A nakousl, dneska máme celkem nabitou soupisku. Vyberu další zajímavé zápasy, například EG.JYP proti ZeNEX_Life, NSH_Seal proti ST_Squirtle, nebo chuťovka ST_Virus vs. oGsCezanne. To vše a víc (vždycky jsem chtěl říct "to vše a víc") dnes na GomTV od 10:10.

Tolik k individuální lize (jen ještě doplním, že zítra ve stejnou dobu - 10:10 - proběhnou zápasy Code S, stejně tomu bude ve čtvrtek. No a pátek a sobota jsou ve znamení GSTL) a pojďme se podívat na slibovaný zápas jednoho z favoritů na vítězství IM s týmem, který zažívá největší odliv hráčů TSL. Jako vždy, krátké představení týmů.

 

Team SCV Life (TSL)

Velký tým se spoustou sponzorů. Tedy do nedávna byl. V poslední době se spíš podobá Titaniku, ze kterého hráči skáčou do ledové vody, jen aby se zachránili. Vzhledem k nátuře Korejců těžko říct, co se v týmu děje. Možná za vše může hlavní kouč Lee Woon Jae, možná je v týmu nedostatek financí a možná jsou prostě jen nabídky ostatních o tolik lepší. Faktem zůstává, že většina špičkových hráčů tým opustila. Vše začalo už před nějakou dobou a pokračuje až do dnes. Možná si ještě vybavíte aféru o odchodu aLiva. Předním to byl Puma a JYP, kteří prchli k EG, Clide se vydal za kamarády Terrany do Slayers, Rain k fnatic a Fruitdealer a Trickster zamířili do Startale. Další odpadlíci (nikoli psanci, kteří loví psance) jsou například Killer či GuineaPig. Tolik velkých jmen a Code S hráčů, o které TSL přišlo, nemá většina týmů ani na soupisce. Aktuálně se vše ustálilo na počtu 9 hráčů. Jsem zvědavý, jestli se TSL z tohoto úpadku. Jediným zajímavým přírůstkem za poslední dobu je Terran Polt.

V roce 2011 se TSL podařilo dvakrát urvat třetí místo v GSTL. Jak sami vidíte, tehdy to byl (jiný) tým. TSL se ke všemu snaží přistupovat jako k velké změně a hledání nové cesty. Uvidíme, jak vše dopadne. Třeba je odliv hráčů součástí nějakého ďábelského plánu na světovou dominanci...

Aktuální soupiska: Protoss 2, Terran 2, Zerg 5

TOP5: RevivaL, Polt, eh... Symbol a... člověka by lákalo napsat Dream, ale tohle není to Mvp_Dream. Takže snad jedině HyuN. Ale špičková jména na úrovni Code S hráčů to rozhodně nejsou.

CSN v domově TSL

TSL, Major a kouč Lee ze září minulého roku.

 

Incedible Miracle (IM)

Jestli se o nějakém týmu dá říct, že je nabitý hvězdami, pak to musí být IM. Ano SlayerS mají MMA, ale ostatní hráči jsou daleko daleko za ním. V IM jsou dva několikanásobní držitelé titulů GSL, hráče, kteří ničili MLG, WCG a BlizzCon. A také nesmíme zapomenout na zahraniční hvězdy, například Terran {#Peru} Fenix. No a také tu máme Zergského mága horrora (Kim Hyo Jung, takže Kim je nejspíš Zdeněk. V tom případě byl Kim Jong Il Zdeněk Jongů...).

IM je s námi už od roku 2010 a založili ho bývalí hráči SC:BW. Zajímavé je, že například Nestea, který jednu dobu opravdu dominoval scénu SC2, nikdy v BW nebyl až tak skvělým hráčem. Co se příchodů a odchodů týče, mezi největší ztráty patří asi odchod terranského hráče GanZiho ke SlayerS, ale jinak se v týmu většina hráčů drží. IM rozhodně nezažívají žádný velký odliv směrem do Evropy a USA. I přes to, že je IM tým přeplněný hvězdami, v týmových ligách se jim příliš nedaří. Všichni si možná pamatujeme na jejich vyřazení v souboji s MVP, kdy dva nejlepší hráče (světa?) Mvpho a Nesteaho "zkrouhnul" neznámý Protoss Mvp_Tails.

Aktuální soupiska: Protoss 4, Terran 5, Zerg 5.

TOP5: LosirA, Nestea, Mvp, Happy, YoDa.

 

 

IM vs. TSL

Epizoda I - Skrytá hrozba

Další all-kill? Toto by mělo být přece jasné vítězství IM, nebo ne? Na první zápas přišel Terran Yoda z IM a (pro mě) neznámý Zerg TSL_Shine. Yoda otevřel agresivně – 2-rax. Jedny z raxů byly skryty na okraji základny a Yoda s nimi pak přeletěl o kousek dál pod skálu, a tím mariňákům ušetřil dobrých pár metrů cesty. Shine šel bohužel i na Belshir Beach hatchery před poolem, nechal Yodu postavit dva bunkry. Přirozená expanze padla a než ji Shine obnovil, Yoda měl už svou expanzi a mnohem více SCVáků. GG.

Epizoda II  – Války infested terranů

Další kdo měl nastoupit proti Yodovi, byl možná nejlepší hráč na soupisce TSL Revival. Na mapě Cloud Kingdom si Yoda koupil kontrolu nad mapou pomocí reactor hellionů a hamižně se dostal na tři OC. Revival zůstal s kompozicí Roach Infestor na dvou bázích, ale třetí začal zabírat ještě, než měl infestory na mapě a Yoda mu ji marine tank útokem zničil. Revival zkusil napadat svými infestory Yodovi expanze, to se mu však stalo osudným, velká armáda Terrana si na něj počíhala a všichni jeho infestoři byli během chvilky zničeni. Yoda zavelel k útoku a přišlo GG.

Epizoda III – pomsta TSL... not

TSL_Cyrano, světoznámý Protoss, jehož jméno mi nic neříká. Vydal se cestou templářů a chargelotů. Yoda se vydal cestou upgradovaných bunkrů (ano ano! Neosteel upgrade! Ten, který jsme dělali v kampani, zvětší množství jednotek v bunkru na 6 a přidá nějaká HPčka). Kvůli upgradu na bunkry vynechal stim a šel do útoku s několika tanky a spoustou mariňáků. Cyranovi zbývalo několik málo vteřin do archanů, stormy a charge. To ale poskytlo Yodovi čas postavit své über bunkry a Cyranův následný útok se o ně rozbil jako lumík o vodní hladinu. GG.

Epizoda IV – Nová naděje?

3:0, že by Yoda následoval Bombera s All-killem? Do cesty se mu postavil Symbol, Zerg, který s (a řeknu to hned) s Yodou celkem zametl. Rouchové - do milionu dronů a třetí základny. Zatímco Yoda se snažil zachránit svou přirozenou expu, Symbol dronil, sám expoval a prostě se vesele bavil makrováním. Yoda zkusil jeden push, ale Symbol měl tolik zerglingů, že společně s výhodou upgradů celou armádu Terrana sežral. K vidění byly dropy banelingů, útoky zerglingů s infestory a i když Symbol techoval na Hive a nejspíš Ultry, nebylo jich zapotřebí... GG.

Epizoda V IMpérium vrací úder

Nejlepší hra dne a Symbol proti Seedovi z IM. Protoss Seed zvolil na Entombed Valley expanzi po jedné gatewayi a zvědavý Symbol chtěl zjistit, jestli mu ji ling-roach agresí nezničí. Nezničil. Seedova Voidray zachránila probíkům jejich krk... zade... trysku. Na řadu přišlo období makrování. Symbol se vydal opět cestou banedropů, infestorů a zerglingů. Podařilo se mu několikrát zničit část armády Protosse, který se snažil vytvořit ultimátní deathball. Seed ale neustále expandoval a velké ztráty ho až tak netrápily. Velké vítězství pro Seeda přišlo v okamžiku, kdy ubránil jednu ze svých expanzí s téměř nulovými ztrátami. Na mapu vyhupla Mothership a Seed šel do útoku... který zprasil na celé čáře. Mohl Symbola zničit, ale špatná pozice spolu se špatným ovládáním jednotek znamenali šanci pro Zerga. Symbol rozšířil řady své armády o broodlordy, hydry a ultry a zatímco Vortex Seeda "sežral" Ultry a většinu zerglingů, stalkeři Seeda šli po broodlordech. Stalkerů ale bylo málo a najednou jim do zad vyskočila hromada ultrů. Seed přišel o svou ultimátní armádu během vteřin a neustálý proud zerglingů už neustál. IMpérium úder nevrátilo... GG.

Epizoda VI – Návrat Jediho

Ztracený syn se vrátil. Hráč, od kterého se čekalo v Code S mnoho, ale nebyl schopný dostat se z RO16 skupiny. Ano, mluvím o Mvp. Jeho hry v Code S byly hrozné, jeho TvT smutné a plné chyb. Jak se mu bude dařit proti Zergovi? Symbol se rozhodl být agresivní. Nejprve chtěl zkusit bane-roach all-in, který si ale rozmyslel v okamžiku, kdy zjistil, že Mvp má už Siege tech. Zkopíroval tedy DRGho taktiku a zkusil Roach+bane drop. Scan století, který padl na armádu morfujícíh se banelingů a pobíhajících rouchů jemně naznačil Mvpmu, že je čas se zakopat a čekat. Symbol vzal všecky své jednotky a hodil je po Terranovi. Mlýnek na maso je asi nejlepší přirovnání. Symbol psal GG hned poté, co se jeho poslední rouch přidal k čalamádě svých kamarádů.

Epizoda VII – Vánoční speciál

MVP proti Poltovi. TvT. Oba držitelé titulu z Code S. Dual Sight. Mvp zkusil banshee expanzi, Polt však neměl nejmenší problém banshee se svým 1rax-FE buildem odrazit. Mvp pokračoval 1-1-1 poushem. Ano, sice expandoval, ale toto není PvT, kdy Terran může zneužívat MULy. Mvp expanzi potřeboval a jeho útok tanků, mariňáků a banshee přišel v okamžiku, kdy Polt měl stim na půl cesty a medivaky se právě začaly vyrábět. Polt zkusil postavení Mvpho prolomit, ale marně. Chvilku poté následovalo GG.

IM 5 - 2 TSL

Incredible Miracle (5)Team SCV Life (2)
 IM_Yoda TSL_Shine
 IM_Yoda TSL_RevivaL
 IM_Yoda TSL_Cyrano
 IM_Yoda TSL_Symbol
 IM_Seed TSL_Symbol
 IM_Mvp TSL_Symbol
 IM_Mvp TSL_Polt