Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost GIGABYTE je jedničkou v oblasti odolnosti základních desek

16. 3. 2012 | 10:01 Všechny hry
Tchaj-pej, Tchaj-wan, 7. března 2012 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, oznámil uvedení technologie GIGABYTE Ultra Durable™ 4 u základních desek série 7. Tato špičková technologie ochrání základní desky před běžnými každodenními hrozbami, včetně vlhkosti, elektrostatických výbojů, náhlých výpadků energie a vysokých provozních teplot.
Výchozí obrázek

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 7. března 2012 – Společnost GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd., přední výrobce základních desek a grafických karet, oznámil uvedení technologie GIGABYTE Ultra Durable4 u základních desek série 7. Tato špičková technologie ochrání základní desky před běžnými každodenními hrozbami, včetně vlhkosti, elektrostatických výbojů, náhlých výpadků energie a vysokých provozních teplot.

„Když společnost GIGABYTE vydala v roce 2006 svoji první základní desku řady Ultra Durable, byla to na poli základních desek doslova revoluce, protože se při výrobě zaměřila hlavně na kvalitu,“ prohlásil Henry Kao, viceprezident obchodní jednotky základních desek společnosti GIGABYTE. „O pět a půl roku později si společnost GIGABYTE stále udržuje výjimečnou kvalitu svých výrobků a posouvá ji o krok dále, když plánuje v základních deskách řady 7 využít technologii Ultra Durable™ 4, která ještě více prodlouží životnost produktů.“

Technologie GIGABYTE Ultra Durable 4

Základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 jsou vybaveny celou řadou exkluzivních technologií, které počítačovým kutilům zaručí tu nejlepší ochranu počítače – včetně integrovaných funkcí poskytujících ochranu před běžnými hrozbami, jež na uživatele číhají během každodenního používání počítače.

Technologie 2X Copper PCB (dvojnásobné množství mědi v PCB)

Na deskách s technologií Ultra Durable 4 od společnosti GIGABYTE lze najít oproti tradičním základním deskám dvojnásobné množství mědi v napájecí a zemnící vrstvě. To má za následek výrazné snížení provozní teploty systému, protože je teplo z klíčových oblastí základní desky, jako je např. patice procesoru, účinněji rozptýleno napříč celým PCB. Technologie Ultra Durable 4 od společnosti GIGABYTE rovněž o 50 % snižuje impedanci PCB, což napomáhá ke zmírnění elektrických ztrát a ještě výrazněji snižuje teplotu jednotlivých komponent systému. Technologie 2X Copper je také zárukou lepší kvality signálu a nižší úrovně elektromagnetického rušení (EMI), což se odráží ve vyšší stabilitě systému a lepších možnostech přetaktování.

Ochrana před vlhkostí


Největším nepřítelem dlouhé životnosti vašeho PC je vlhkost. V některých oblastech světa se jí však neubráníte, protože se v hojné míře vyskytuje ve vzduchu. Základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 byly navrženy tak, aby pro ně vlhkost nepředstavovala nejmenší problém – jsou totiž vybaveny novou technologií Glass Fabric PCB odpuzující vlhkost způsobenou sychravým počasím či okolními podmínkami. Technologie Glass Fiber PCB využívá nový druh materiálu PCB, který zmenšuje prostor mezi vlákny vazby, takže jím vlhkost proniká obtížněji, než je zvykem u PCB tradičních základních desek. Výsledkem je mnohem lepší ochrana před zkratem a poruchou způsobenou vlhkými či sychravými podmínkami.

Ochrana před elektrostatickými výboji

Všechny základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 využívají vysoce kvalitní IC mikročipy, které dosahují vyšší odolnosti proti elektrostatickému výboji (ESD). Základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 jsou IC, jejichž odolnost proti elektrostatickému výboji je oproti IC až třikrát vyšší. To napomáhá k lepší ochraně základní desky, jednotlivých komponent i počítače jako celku před možným nebezpečím způsobeným statickou elektřinou.

Ochrana před výpadky proudu

Pokud u vás doma z nějakého důvodu nečekaně vypadne proud, nemusíte mít strach – desky GIGABYTE Ultra Durable 4 jsou konstruovány tak, aby v takové situaci nedošlo k jejich poruše. Všechny základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 jsou vybaveny patentovanou technologií DualBIOS poskytující ochranu systému BIOS na základní desce a automaticky obnovující zálohu systému BIOS v případě kritického výpadku proudu.

Základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 rovněž disponují speciálními proti přepěťovými IC chránícími vaši desku a potažmo i celé PC před všemi nárazy proudu. Vy si tak budete moci být jistí, že je váš počítač vybaven tak, aby si poradil s jakýmikoliv výkyvy proudu i nepravidelnostmi a nekonzistentnostmi v napájení.

Ochrana před vysokou teplotou

Základní desky GIGABYTE Ultra Durable 4 se skládají ze speciálně vybíraných komponent, díky nimž počítač bez potíží vydrží i vysoké teploty v extrémních podmínkách, aniž by došlo k přehřátí. U modelů GIGABYTE Ultra Durable 4 jsou použity kondenzátory s pevným dielektrikem, což nejen snižuje celkovou provozní teplotu desky, ale zároveň činí základní desku odolnější proti vyšším teplotám. Volba MOSFETů s nižším RDS(on) přispívá k nižším provozním teplotám v porovnání s tradičními řešeními. Kombinace všech těchto technologií zaručuje prodlouženou životnost a stabilitu vašeho PC.

GIGABYTE: Jednička na poli odolnosti základních desek

První a jediná (patent společnosti GIGABYTE) technologie DualBIOS se dvěma fyzickými čipy systému BIOS:

  • Automatické zotavení z většiny útoků na systém BIOS a dokonce i z poruch hardwaru
  • 100 % základních desek od společnosti GIGABYTE určených pro stolní počítače je vybaveno technologií DualBIOS

Květen 1999

První se špičkovými kondenzátory s pevným dielektrikem: Ultra Durable

Červen 2006

První špičkové indukční cívky s feritovým jádrem: Ultra Durable 2

Květen 2007

První se špičkovými MOSFETy s nižším RDS (On): Ultra Durable 2

Květen 2007

První se špičkovými japonskými kondenzátory s pevným dielektrikem: Ultra Durable 2

Společnost GIGABYTE využívá kondenzátory s pevným dielektrikem značek Chemi-con, Sanyo, Fujitsu a Nichicon

Květen 2007

První s technologií 2x Copper PCB: Ultra Durable 3

Září 2008


První s ochranou před vlhkostí, ochranou před elektrostatickými výboji a ochranou před vysokou teplotou: Ultra Durable 4 Classic

Srpen 2011

 

Seznam modelů využívajících technologii Ultra Durable 4

 

 

 

 

Název modelu

Čipové sady Intel®  7 Series

G1.Sniper 3

GA-Z77X-UD5H

GA-Z77X-UD5H WIFI

GA-Z77X-UD3H

GA-Z77X-UD3H WIFI

G1.Sniper M3

 

 

 

 

 

 

 

Seznam modelů využívajících technologii Ultra Durable 4 Classic

 

 

 

Název modelu

Čipové sady Intel®  7 Series

GA-Z77X-D3H

GA-Z77-D3H

GA-Z77-DS3H

GA-Z77P-D3

GA-Z77MX-D3H

GA-Z77M-D3H

 

 

GA-H77-D3H

GA-H77-DS3H

GA-H77M-D3H

 

GA-P75-D3

GA-B75-D3V

GA-B75M-D3H

GA-B75M-D3V

Modely a technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny.

Další informace o základních deskách GIGABYTE Ultra Durable řady 7 naleznete na adrese:

http://www.gigabyte.com/microsite/306/7-series.html

O společnosti GIGABYTE Upgrade Your Life

Společnost GIGABYTE se sídlem v Taipeji, Taiwan, je známá jako přední značka v oblasti IT průmyslu. Má zaměstnance a prodejní kanály téměř ve všech zemích světa. Byla založena roku 1986 jako výzkumný a vývojový tým a během několika let se převzala vedoucí pozici na trhu se základními deskami. Přes základní desky a grafické karty rozšířila společnost GIGABYTE své portfolio také o notebooky, osobní počítače, produkty digitální domácnosti, servery, komunikační produkty, mobilní zařízení a malé počítače, tak aby vyhověla každému aspektu života lidí, včetně práce. Každý den GIGABYTE pomáhá “Upgrade Your Life” svými inovačními návrhy, dokonalou kvalitou a službami. Více informací naleznete na www.gigabyte.com.

Štítky: GIGABYTE