Přejít k hlavnímu obsahu

Ancient jde do boje! Nová mapa se u nás objeví už v červnu

14. 5. 2021 | 15:20 Counter-Strike 2
Je to tu! Kontroverzní změna aktivního map poolu od Valve se pomalu, ale jistě začíná proměňovat v realitu. Ancient, který nahradil Train, u nás poprvé uvidíme už na začátku června, konkrétněji pak 5. 6. v první kvalifikaci na AORUS MČR Tour. Zároveň se také bude aplikovat do jubilejní desáté sezóny Tipsport COOL ligy.
AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Když se ráno 3. května probudila většina hráčů, nemohla uvěřit svým vlastním očím. Tu noc se totiž odehrál revoluční update, v kterém nechyběla ani jedna změna v aktivním map poolu. Návrat starého Cobblestonu či odchod Overpassu to ale nebyl. Valve totiž opět zvolilo něco, co spousta lidí ještě dodnes nemůže pochopit. Stopku vystavili Trainu a do světa vyslali Ancient! Prostředí džungle v sobě skrývalo spoustu zajímavých otázek. Je mapa optimalizovaná a bez chyb? A kdy ji uvidíme v oficiálních zápasech? Začněme hezky popořádku.

Jak už bývá zvykem, při takové velké změně nejde nikdy vše podle představ. Hned první den se to potvrdilo, zmínit můžeme tweet od Oleksandra "s1mple" Kostylieva, ve kterém se ukrajinská hvězda podělila s zajímavou chybou textury. Největší problém ale v očích mnoha profesionálů spočíval ve špatné optimalizaci, na což hned z kraje upozornil Jonathan "EliGE" Jablonowski a jeho slova potvrdil z našich končin třeba Michal "leckr" Kadlíček. Hrát se 140 snímky za sekundu na špičkových sestavách opravdu není nic příjemného, nemluvě o volnočasových hráčích se slabšími počítači. Na lepší časy se ale začalo blýskat s dnešním prvním updatem, který kromě různých bugů a chyb údajně vylepšil i problematiku FPS. Je vidět, že Valve na nové mapě opravdu maká a snad se už brzo dočkáme takové verze, která bude k ostatním mapám konkurenceschopná.

Co se týče otázky druhé, k té se Valve vyjádřilo tak, že kvalifikační turnaje na Major FLASHPOINT 3 a cs_summit 8 se ještě odehrají s Trainem, což v praxi znamená, že nic nebrání tomu, aby se Ancient oficiálně přivítal v průběhu června! My vám proto můžeme oznámit, že i my tento popud budeme následovat a s novou mapou můžete počítat už v kvalifikacích na AORUS MČR Tour, druhý turnaj o přímý slot na Vodafone MČR 2021. Ty jsou na plánu od 5. června, nezapomeňte se proto novou mapu se svými parťáky pořádně naučit. Změny pak také logicky dozná i Tipsport COOL liga, kterou bude pro jubilejní 10. sezónu čekat stejný osud. Do té doby však není vyloučena premiéra například v rámci nějakého showmatche. To se ale nechme překvapit.

Ancient
Ancient
Zdroj: Valve
Štítky: MČR
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.