Přejít k hlavnímu obsahu

AOC MČR Tour: eEriness MARVO poráží Gifted.uRage a uzavírají složení play-off!

16. 10. 2021 | 19:18 Counter-Strike 2 Live coverage
Rozřazovací zápasy jsou za námi a my jdeme do skupinové fáze. AOC MČR Tour určí druhou polovinu postupujících na Vodafone MČR 2021, koho se ale netýká Mistrovská část tohoto turnaje, ten jen horko těžko o postup na vrchol sezóny bude bojovat.
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Víkendový program AOC MČR Tour odstartoval zápasy, které pro leckoho už rozhodly o osudu. Až na jednu výjimku byl každý zápas napínavý a v mnoha případech se šlo i do třetí mapy. Většina favoritů, neboli pozvaných týmů, případně velkých jmen z řad kvalifikantů, ale nakonec uspěla a zabojuje o to, co chtějí všichni získat. Pokud vás dosavadní proud informací minul, tak kompletní přehled o turnaji naleznete v tomhle článku.

Mistrovská část začíná GSL skupinami, ze kterých postoupí vždy dva nejlepší týmy do play-off. Týmy z prvních míst posléze v neděli vyzvou týmy na druhých místech z opačné skupiny, což určí složení finále tohoto klíčového turnaje. Tento víkend se bojuje o postup na Vodafone MČR 2021, tak u toho buďte s námi. O průběhu vás budeme informovat formou textových updatů a pavouka, kterého z hlediska statistik doplňuje Zápasovník.


UPDATE #1: Odbila nám půlnoc a páteční část turnaje je konečně za námi. Zatímco Dynamo Eclot svůj zápas zvládli dříve, než poslední dvojice začala vůbec hrát, tak finální duel dne šel po jednom prodloužení až do decideru. Živý přenos v sobotu dopoledne odstartují Sampi.Tipsport a GLORE, ačkoliv Sampi to na úvod Mistrovské části neměli vůbec snadné. V sobotu se nám představí všechny týmy, které mohou postoupit na body, což dodá zápasům pořádnou šťávu. Nejvíce úlevy v pátek zažil tým eEriness MARVO, který to měl v rozřazovacím zápase na hraně, ale po dvou třímapových bitvách má stále dobrou pozici v boji o Vodafone MČR 2021.

2. kolo skupiny A: Hned po probuzení do sobotního dne jsme si na na streamu mohli vychutnat souboj Sampi.Tipsport proti GLORE, v němž jsem nejdříve zamířili na Overpass, volbu druhého zmíněného týmu. Tam to ze začátku vypadalo dle papírových předpokladů, queztone a spol. skvěle bránili a první půlku vyhráli 10:5. Jenže GLORE se po překlopení stran nevzdali. Po vyhraném úvodním kole rozjeli famózní jízdu, která jednou předvedla agresi, podruhé zase poctivou obranu. V konečném součtu se SMP zmohli jen na tři kola, a GLORE tak brali výhru 16:13. Vertigo se hned od začátku neslo ve vyrovnané rovině, o malý krůček byli v závěru nakonec lepší GLORE jako obránci. Sampi.Tipsport zápas sice přetočili na 10:9, jenže výborný Shinkyy a SMK- to spolu se se svým týmem zase rozjeli. Velmi často, na první pohled až skoro příliš, útočili na A site, jenže ono jim to téměř pokaždé vyšlo. Sampi.Tipsport se ještě mohli o něco pokusit, když vyhráli jenom s vylepšenými pistoly za stavu 13:10, jenže všechno ostatní už šlo do spár týmu GLORE, jenž si touto výhrou pravděpodobně zajistil postup do Brna!

Jako druhé jsme v souboji poražených viděli Cryptovu a BloodyDevils, aneb týmy, které pro MČR potřebují celý turnaj opanovat. Dále mohl jen jeden, a tím se stali podle předpokladů hráči Cryptova, avšak na výhru 2:1 se museli hodně nadřít. 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

2. kolo skupiny B: Krátce po poledni jsme viděli souboj z druhé skupiny mezi Dynamo Eclot vs. eEriness MARVO. Právě modrobílí volili Vertigo, na němž sice odstartovali lépe, avšak jejich sok s velikou zásluhou Valencia náskok rychle smazal a získal vedení 10:5. Za útok pokračovali v náporu ujmuli se hned velkého vedení 13:5, z kterého se nakonec vyklubala výhra 16:10. Mirage začala vyrovnaně, ani jeden celek nechtěl tomu druhému nedat ani pixel navíc. Dynamo Eclot nakonec vedli po změně stran 9:6, a to s velkou zásluhou capseNa, který měl na kontě 19 killů. On i jeho spoluhráči navíc za útok navyšovali svůj náskok, jenže od stavu 13:6 začali eEriness MARVO bravurně dotahovat. Na jedné straně byl neomylný stinx, na druhé zase desty, a světe div se, nakonec jsme šli do prodloužení, kde to byli to právě eEriness MARVO, kteří přelili misky vah a posunuli zápas na Inferno. Tam už to ale bylo jednoznačné pro Dynamo Eclot, které do boje jako na obou předchozích mapách vedl výborný capseN. Na druhé straně naopak zase zářil stinx, jenže to jeho týmu eEriness MARVO už na této mapě nepomohlo. DNE byli drtivější především za obranu, poněvadž svému protivníkovi povolili jenom jedno jediné kolo a zvítězili tak jasně 16:6, což kromě play-off samozřejmě znamená i jistou účast na vrchol sezóny.

V mezičase se také odehrál eliminační mač mezi Gifted.uRage a Dark Tigers. Právě první zmíněný tým byl outsider, jenže hráči překvapili a dvakrát vyhráli 16:13. To samozřejmě znamená, že DTG končí nejen tento turnaj, ale možná i všechny ambice na MČR. Musí se teď koukat, jak zahrají ostatní.

Decider skupiny A: Ve špílu Cryptova vs. Sampi.Tipsport se nejdříve hrálo Inferno, na němž byli jako domácí MAXX a spol. Jenže Sampi.Tipsport začali za obranu, a to se Cryptově stalo osudným. Modrobílí zavřeli dveře všude na mapě, a když se je někdo pokusil otevřít, dostal lekci. Sampi.Tipsport byli prostě neomylní a vyhráli vysoce 16:2.Na Vertigo ale jakoby nastoupila úplně jiná Cryptova. Hráči ostravské organizace bránili na jedničku podtrženou, jejich soupeř na ně nemohl najít recept. Dokonce jsme se blížili k podobnému skóre jako na Infernu, ale nakonec jsme změnili strany za stavu 10:5. Útok měl Cryptově sednout též, a když se dostali do vedení 13:5, zdálo se být vymalováno. Jenže Sampi.Tipsport se ale s MČR vstupenkou v kapse nenechali zahanbit a osmi body za sebou dokázali dotáhnout na 13:13! Velkou zásluhu na comebacku měl Rutk0, kterému ale překazili radost jeho soupeři, protože ti nakonec vyhráli 16:14. Decider v podobě Dust II měl v podstatě stejný průběh jako hodinu předtím, poněvadž ostravský vlak zase za obranu vůbec nezastavoval, ba navíc ještě zrychloval. Sampi.Tipsport se vůbec nemohli najít a za teroristy získali pouhé 3 body. Navíc, žádný comeback tentokráte nepřišel a Cryptova tak jasným vítězstvím 16:7 postupuje do play-off spolu s GLORE, odkud v případě vítězství pojede do Brna!

Decider skupiny B: Před osmou hodinou večerní se utkaly eEriness MARVO a Gifted.uRage o to, kdo spolu s Dynamo Eclot postoupí do play-off a doplní GLORE s Cryptovou. Špíl se rozjel na tradiční Mirage od Gifted.uRage, a hned od začátku to bylo vyrovnané. Na jedné straně zase řádil nezastavitelný stinx (22 zabití po první půlce!), na druhé Domajzer, a první půle nakonec skončila jen 9:6 pro eEriness MARVO. Právě tento mírný náskok ale mohl být klíčový, neboť tříbodový deficit se držel až do stavu 12:9. Právě v té chvíli se ale modrobílí střelci utrhli ze řetězu a drtivým závěrem vyhráli 16:9. Druhá mapa Overpass měla od začátku velmi podobný průběh, Snake a rufus2k byli těmi klíčovými, kteří Gifted.uRage přinesli těsné vedení 8:7. Právě tento slušně se prezentující tým začal v následném útoku odskakovat, jenže zase to byl stinx, který řídil obrat. Klíčové bylo kolo za stavu 13:12 pro eEriness MARVO, kdy Lastík perfektně až do své smrti držel B site, díky čemuž replay celé kol vyhrál. A výhru za chvíli slavil i jejich tým, protože celý zápas skončil 16:12. 

Nezapomeňte, že klíčové play-off startuje už zítra v 13:00 zápasem Cryptova vs. Dynamo Eclot. Ve hře budou vstupenky na vrchol sezóny, o tom ale blíže až zítra.

AOC MČR Tour – mistrovská část: skupina A
  Slovensko Sampi.Tipsport2      
 Pátek 21:00   Slovensko Sampi.Tipsport0   
  Slovensko Cryptova1      
    Sobota 10:00   Slovensko GLORE 
  Slovensko GLORE2      
 Pátek 21:30   Slovensko GLORE2   
  Česká republika BloodyDevils0      
         
     Slovensko Sampi.Tipsport1   
  Slovensko Cryptova2 Sobota 17:00   Slovensko Cryptova 
 Sobota 10:00   Slovensko Cryptova2   
  Česká republika BloodyDevils1      
AOC MČR Tour – mistrovská část: skupina B
  Česká republika eEriness MARVO2      
 Pátek 21:30   Česká republika eEriness MARVO1   
  Slovensko Dark Tigers1      
    Sobota 13:30   Česká republika Dynamo Eclot 
  Česká republika Dynamo Eclot2      
 Pátek 19:45   Česká republika Dynamo Eclot2   
  Slovensko Gifted.uRage0      
         
     Česká republika eEriness MARVO2   
  Slovensko Dark Tigers0 Sobota 20:30   Česká republika eEriness MARVO 
 Sobota 13:30   Slovensko Gifted.uRage1   
  Slovensko Gifted.uRage2      
Vodafone MČR v počítačových hrách
Vodafone MČR v počítačových hrách
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AOC, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.