Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard oficiálně zrušil BlizzCon 2020

27. 5. 2020 | 15:55 Všechny hry
Blizzard oficiálně zrušil svou každoroční akci číslo jedna, BlizzCon, za čímž stojí obavy z pandemie koronaviru. Akce se měla konat v listopadu v kalifornském Anaheim Convention Center.
BlizzCon
BlizzCon

Rozhodnutí padlo zhruba dva měsíce poté, co Blizzard vyjádřil obavy ohledně toho, zda bude možné událost uspořádat krátce poté, co byl ve Spojených státech vyhlášen nouzový stav. Výkonná producentka BlizzConu, Saralyn Smith, se k věci vyjádřila takto:

Od té doby se hodně změnilo… a hodně se nezměnilo. Během té doby jsme hodně diskutovali jaké by bylo pořádání conu s ohledem na všechny zdravotní a bezpečnostní hlediska, která bychom chtěli mít na paměti. Mluvili jsme i o různých cestách, jimiž bychom se mohli vydat, a o tom, jak by každá z nich mohla během následujících měsíců být zkomplikována změnami v národních i místních zdravotnických pokynech.

Blizzard se situaci ohledně pandemie přizpůsobil poměrně rychle, když se koronavirus objevil v USA. Zaměstnanci a vývojáři společnosti začali pracovat na nových hrách jako Overwatch 2 nebo nové rozšíření WoW, Shadowlands, z domova. Bohužel letos fanoušci nebudou mít možnost se s nimi potkat naživo na pravidelné akci a prohlédnout si všechnu tu práci, co společnost během roku odvedla. Je však možné, že společnost zkusí uspořádat nějakou online událost, aby to fanouškům alespoň trochu vynahradil, že nemohou navštívit svou oblíbenou akci osobně.  

Hovoříme i o tom, jak bychom mohli být schopni nasměrovat ducha BlizzConu a spojit se s vámi nějakým způsobem online, mnohem méně ovlivněni státními protokoly o zdraví a bezpečnosti pro hromadná osobní shromáždění. Chtěli bychom to provést co nejdříve, ale s ohledem na to, že se jedná o nové území, a na všechny ostatní faktory, to s největší pravděpodobností bude někdy začátkem příštího roku.

Zatím nejsou známy žádné plány týkajícího se digitální verze BlizzConu. Vzhledem ke komentáři Saralyn Smith však můžeme pravděpodobně očekávat, že se fanoušci Blizzardu nějakého oznámení ohledně události místo plánovaného BlizzConu v budoucnu dočkají. BlizzCon není zdaleka první akce, která musela být kvůli pandemii koronaviru zrušená. Již na konci února se IEM v polských Katowicích odehrával bez diváků. Byl zrušen také plánovaný evropský TwitchCon, nebo herní konference E3.