Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý profesionální VALORANT hráč slaví úspěch na paralympiádě v Tokyu. Odnesl si zlatou medaili

28. 8. 2021 | 11:05 VALORANT Lifestyle
Rowan Crothers si dal přestávku od profesionální VALORANT scény a své úsilí věnoval svému snu – ukázat své plavecké schopnosti celému světu na paralympiádě. Mladý Australan nyní v Tokyu na svůj cíl opravdu dosáhl. Jeho výkon byl však natolik dobrý, že si nakonec odnesl zlatou medaili a prokázal tak, že nejen vyniká ve dvou zdánlivě odlišných oborech, ale dokonce je lze spolu kombinovat na nejvyšší úrovni!
Rowan Crothers
Rowan Crothers
Zdroj: ginx.tv

Bývalý profesionální hráč ve hře VALORANT ukázal celému světu, že jeho esportová kariéra není v žádném případě jediným místem, kde mladý Australan exceluje. Teprve 23letý Rowan Crothers, známý také jako Magnetbrain, si dal od kompetitivního hraní přestávku, aby se mohl soustředit na svůj sen, letní paralympijské hry v Tokyu. Nejenže všem předvedl, že se dá na profesionální úrovní věnovat dvěma úplně odlišným aktivitám, ale dokonce si odnesl zlatou medaili!

Nekonečné diskuze o tom, zda lze obecně esport považovat za opravdový sport, zde vynecháme. Pokud jde však o Crotherse, v jeho případě je odpověď naprosto jasná, jelikož australský mladík vyniká v obojím. Bývalý profík si tak od hraní dal pauzu s jasným cílem zaměřit se na svou plaveckou kariéru a věnovat tak všechen čas intenzivnímu tréninku, aby mohl naplnit své cíle na letní paralympiádě.

Crothers trpí mozkovou obrnou, to ho však nezastavilo na cestě k nejvyšším příčkám jak ve hře VALORANT, tak i ve světě sportu. Jeho disciplínou bylo plavání volným způsobem na 50 metrů, což zvládl zaplavat za 23,21 sekund. Dočasná pauza od kompetitivního hraní se tak opravdu vyplatila, jelikož si k radosti celé VALORANT komunity odnesl první místo. Crothers se tak stal inspirací všech hráčů po celém světě, a samozřejmě nejenom to.

Zdroj: ginx.tv