Přejít k hlavnímu obsahu

Caster: S Emem jsme proti sobě hráli asi po osmi měsících

2. 7. 2021 | 19:57 EA SPORTS FC 24
Když liga mířila do finále, všem už bylo jasné, že Sparta to má v kapse. I tak ale bylo potřeba projít ještě posledním zápasem, který proti sobě postavil dva dobré kamarády, Emericksona a Castera, kterého jsme si po hře pozvali na rozhovor. Jak to má se svým spoluhráčem a občasným protihráčem? Nejen to nám sympaťák v červeném prozradil.
AXE FIFA COOL Liga - 2. místo
AXE FIFA COOL Liga - 2. místo
Zdroj: PLAYzone

Jak dlouho a intenzivně ses připravoval na AXE COOL ligu? 

Abych byl upřímný, tak musím říct, že jsem se na poslední sezónu AXE COOL ligy nepřipravoval vůbec a prakticky jsem odehrával jen zápasy ve víkendové lize, což je rozdíl když to srovnám s 2.sezónou, kde jsem trénoval klidně i 10 hodin před zápasem.

Jak naopak vypadá tvůj odpočinkový den, když jsou turnaje v nedohlednu? 

Většinou kolem poledne pustím stream a pak už je to pokaždé jinak. Někdy jdu na fotbal, někdy jen tak ven s kamarády a velice často chodím sám na procházky.

Šel jsi do turnaje s tím, že hodláš urvat aspoň jednu z příček vítězů? 

Před turnajem jsem si určitě neříkal, že bych se mohl umístit v TOP 3, takže teď 2.místo beru všema deseti, ale když už to bylo tak blízko, tak opravdu hodně zamrzí, že se mi to nepodařilo vyhrát, každopádně to beru jako velký úspěch

V druhé hře to zezačátku vypadalo, že tenhle zápas máš v kapse. V jakém bodě nastal zvrat a proč? 

Ano, kontroloval jsem hru a podařilo se mi dát branku na 2:0, poté ovšem přišla penalta, kterou jsem bohužel nemohl ovlivnit, a bylo sníženo a přesně tohle byl podle mého ten okamžik, který to celé změnil. V 2. poločase jsem se opět mohl dostat do dvoubrankového vedení, ale to bych nějaké situace musel vyřešit ještě o trochu lépe a místo toho přišlo vyrovnání.

Kdyby se finále hrálo BO5, bylo by to pro tebe osobně lepší, věřil by sis v takovém případě na výhru? 

Teoretická šance by tam byla, ale dle mého hodně nízká. Eme by byl na koni a já pod velkým tlakem, že už prostě nemohu zaváhat, ale osobně musím říct, že jsem radši, že se hrála BO3 série.

Porazil bys Emericksona v 1v1 fotbalovém zápase na opravdovém hřišti? 

Eme je úžasný fotbalista a věřím, že 1v1 by měl rozhodně navrch, takže by mi vyhovovalo ho spíše vysílat za obranu než hrát proti němu. (směje se)

Jakým způsobem fungujete v rámci týmu? Vyměňujete si zkušenosti, trénujete proti sobě? 

Já pokud potřebuju potrénovat, tak většinou hraju proti hráčům mimo CZ/SK scénu. S Emem si radíme, co se týče soupeřů, jak na ně hrát, co na koho platí a jakým herním stylem pravděpodobně budou hrát. Proti sobě netrénujeme a hráli jsme proti sobě asi po 8 měsících. 

Hraje se ti lépe současná forma online turnajů, nebo by sis radši vychutnal řev komentátorů a diváků naživo? 

Určitě bych byl radši přímo na místě, má to jiný náboj, atmosféra je úžasná a určitě vidět se s klukama by po tak dlouhé době bylo taky super.

Uvidíme tě v Big Shock poháru bojovat zase na nejvyšších možných místech? 

To rozhodně uvidíte. Budu se snažit zabojovat a uvidíme, kam až to dotáhnu.

Komu nový dres Sparty sluší nejvíc? 

Největší fešák by v něm rozhodně byl náš manažer Pavel Kubát, protože to je model od pohledu a myslím si, že by neodolala jediná fanynka. (směje se)

Díky za rozhovor, na závěr ti přenechávám tradiční prostor pro vzkaz fanouškům i fanynkám.

Chtěl bych všem strašně moc poděkovat za podporu jak během turnaje, tak i na streamech a sociálních sítích. Budu moc rád, když mě budete sledovat na mém Instagramu a i dál budete chodit na mé streamy.

Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.