Přejít k hlavnímu obsahu

Celkové výdělky profesionála v turnajích dosahují 300 000 dolarů

6. 11. 2021 | 10:30 Warzone Zajímavost
To, že v esportové části Call of Duty: Warzone se točí pořádné peníze, dokazuje i analýza výdělků profesionálních hráčů. Absolutní strop totiž přesáhl hráč s přezdívkou Aydan, který vydělal 300 000 dolarů za celou dobu existence hry. Přesto, že se jedná o momentálně největší částku, na záda mu dýchá jeho kolega. Vše se navíc s příchodem Call of Duty Vanguard může změnit.
Aydan
Aydan
Zdroj: Aydanův Twitter

Přesto, že je Call of Duty: Warzone poměrně mladou hrou, dá se hraním vydělat slušný balík peněz, pokud samozřejmě necheatujete na Twitch Rivals a nedostanete ban. Výdělky profesionálů se, ostatně jako ve všech jiných hrách, točí někde jinde, než průměrné platy. Důkazem je Aydan Conrad, alias Aydan, který si za celou existenci hry vydělal přes 300 tisíc dolarů.

K pořádnému balíku tak přišel za necelé dva roky od března 2020, kdy Warzone vyšel. Místo nejvýdělečnějšího hráče obsadil již v březnu tohoto roku, kdy se 140 tisíci sesadil kolegu HusKerrse. Aydan ale není jediný, který se k hranici 300 000 ve výdělcích blíží. Thomas "Tommey" Trewren mu se svými 274 174 dýchá na záda.

Za říjen-listopad si Tommey přišel na 20 tisíc, Ayden si polepšil „jen" o 30 000 dolarů. Zamíchat žebříčkem by mohlo vydání Call of Duty Vanguard a změna mapy z Verdansku na Kalderu v Pacifiku. 

Přesto, že si k takovým penězům, jako tito dva profesionálové asi nepřijdou, přilepšení se dočká šestnáctka hráčů Hearthstone. Již dnes totiž startuje Vodafone MČR, kde se jistě nudit nebudete. Vidět budete moci jediného českého velmistra Jarlu a spoustu dalších. 

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Zdroj: dexerto.com
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.