Přejít k hlavnímu obsahu

Mezinárodní ostuda? Český hráč zabanován na Twitch Rivals. Není jediný, říká Adisbak

20. 7. 2021 | 20:04 Warzone
Dnes se koná Twitch Rivals ve Warzone o prize pool ve výši 75 tisíc dolarů. Účastní se desítky států, včetně naší České republiky. Streamerovi s přezdívkou DavskaR, který se Call of Duty: Warzone věnuje nějakou dobu, byla svěřena reprezentace ČR. Spousta zahraničních tvůrců a protihráčů si ale začala všímat, že DavskaR vypadá jako typický cheater. Po přezkoumání pořadateli byl z Twitch Rivals vyloučen a na Twitchi zabanován.
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone
Zdroj: Activision

Mezinárodní ostuda. Asi tak by se dal popsat letošní ročník Twitch Rivals o 70 000 dolarů ve hře Call of Duty: Warzone. Ne, Česká republika neskončila na posledním místě a ani neměla žádné strašné skóre. Stalo se něco mnohem, mnohem horšího. Trojice streamerů ve složení Alkan, DavskaR a Strok hrála velmi dobře a nevedla si vůbec špatně. Spousta protivníků DavskaRa si ale začala všímat, že streamer vypadá dost podezřele.

Po Tweetu nahoře se začali přidávat další streameři, kteří sdíleli  klipy toho, jak DavskaR očividně streamuje - bez jakékoliv pomůcky (heartbeat senzor, UAV) věděl, kde přesně protivníci jsou. Po důkladném přezkoumání od pořadatelů z CloudFuel bylo rozhodnuto DavskaRa z turnaje vyškrtnout úplně. Vzhledem k tomu, že cheatování je v pravidlech Twitche přísně zakázáno, byl streamerovi udělen ban. Na jak dlouho, to nikdo neví. Zeptali jsme se předního českého streamera a kolegy DavskaRa Adisbaka, co si o něm a jeho cheatingu myslí.

Ano, jsem si skutečně jistý, že cheatoval. Vyjadřoval jsem se k tomu před rokem a opakovaně ho nahlašoval. Na CZ/SK scéně je ještě jeden streamer-cheater, kterého jsem minulý týden nahlašoval. Jeho jméno sdělovat nebudu, abych nevytvářel nenávist. Snad se to brzo vyřeší. Na streamech moc lidí nemá.

Zdalipak se streamer vrátí na Twitch, je záhadou. Na profesionální scéně Call of Duty si ale už určitě nezahraje.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.