Přejít k hlavnímu obsahu

Češi vrací úder! MAD Lions i 100 Thieves odcházejí z druhého dne světového šampionátu vítězně

13. 10. 2021 | 08:00 League of Legends Reportáž
Po neúspěšném první dni Worlds se naši čeští zástupci Humanoid, Carzzy a Freeze vrací zpátky do mysli každého fanouška League of Legends. MAD Lions zvládli ve famózním duelu porazit korejské giganty Gen.G a 100 Thieves s Freezem v roli asistenta trenéra udolali dobře rozjeté Detonation FocusMe. Co ostatního přinesl druhý den Mistrovství světa?
Druhý den základních skupin Worlds!
Druhý den základních skupin Worlds!
Zdroj: Riot Games

Druhý den základních skupin Worlds 2021 je za námi a dal by se považovat za takový pomyslný návrat Čechů do formy. Kromě Freeze, který se svou družinou 100 Thieves porazil Detonation FocusMe, totiž i MAD Lions dokázali vyhrát ve velice náročném duelu nad korejskými giganty Gen.G. Ti patří k jedněm z nejlepších týmů světa a přesto se týmová kompozice okolo Yuumi a Wukonga osvědčila, protože Korejci nezvládli respektovat sílu této dvojice. Zároveň se k tomu přidaly skvělé individuální výkony a bylo vymalováno.

Výrazným faktorem úspěchu se také stal hrdinský play od Carzzyho, který dokázal sám proti čtyřem protějškům ukradnout mořskou duši. Poté už se MAD Lions vezli na skvělé kombinaci okolo Qyiana – Yuumi – Wukong, která zaručovala kvalitní otevírání soubojů. Do dalších dní si tak zvládli naši borci zajistit alespoň nějakou jistotu po prvním nepovedeném dni. Další na řadě jsou pro 100 Thieves a MAD Lions týmy T1 a LNG Esports. Dokážou naši borci pokračovat v dobré formě a získat důležitou druhou výhru?

Skupinová fáze
Skupinová fáze
Foto: Riot Games

Kompletní výsledky druhého hracího základních skupin Worlds 2021 jsou následovné:

Všechny zápas můžete na Twtichi sledovat i českým komentářem, a to na kanále Hitpointcz.

Štítky: Worlds, MAD Lions, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.