Přejít k hlavnímu obsahu

Česko-slovenská kvalifikace na mezinárodní klání CEE Champions startuje dnes i se streamem

6. 9. 2021 | 11:44 Counter-Strike 2 Turnaj
CEE Champions se poprvé uskutečnilo v loňském roce, kdy SINNERS Esports dokráčeli ke třetímu místu a titul si odnesli litevští grazhtas. Letošní ročník nabídne zvýšený prize pool a tentokrát si o něj bude moci zahrát trojice českých a slovenských zástupců.
CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika

Jak samotný název soutěže napovídá, tak CEE Champions je turnaj určený pro týmy ze střední a východní Evropy. SINNERS tuhle úroveň už zřejmě přerostli, pro zbylé české a slovenské týmy může naopak jít o velkou šanci, jak si udělat jméno na mezinárodní scéně. CEE Champions nabídne v letošním roce nabídne prize pool 20 tisíc dolarů a celkem se do něj zapojí zástupci 19 států. Celá soutěž bude probíhat necelé dva měsíce.

Kvalifikační cyklus pro česko-slovenskou scénu vypukne v pondělí 6. září, kdy se od 18:00 uskuteční první kvalifikace, odkud postoupí čtyři nejlepší týmy do klíčové uzavřené části. Totéž se bude opakovat ještě o týden později, tuto osmičku pak ve středu a čtvrtek 22. – 23. září doplní ještě čtveřice pozvaných týmů. Celkem se tato dvanáctka utká o tři postupové sloty do Evropy. Nejdůležitější je fakt, že zkusit štěstí může skutečně každý.

Celkově se turnaje o skoro půl milionu korun zúčastní 32 týmů, jaké soupeře mohou naši zástupci potenciálně potkat? Nejsilněji se jeví zástupce Ukrajiny, kde je z čeho vybírat, zatímco také Maďarsko jistě bude kousat díky Budapest Five, kteří aktuálně hledají kompletní složení. V loňském ročníku se však ukázaly i celky z méně proslulých států, což je hlavní kouzlo takového turnaje. Jakékoliv odhady si tedy necháme až na konec září.

Harmonogram CZ/SK kvalifikace CEE Champions:
Pondělí 6. září od 18:00CEE Champions – 1. open kvalifikace
Pondělí 13. září od 18:00CEE Champions – 2. open kvalifikace
21. – 22. září od 17:00CEE Champions – Closed kvalifikace

Turnaj je zorganizován za podpory společností Alza Gaming, HAL3000, CZC.CZ, Datacomp, LYNX a X-diablo.

CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika
Štítky: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.