Přejít k hlavnímu obsahu

Cesta za 250 tisíci dolary: Na MT Silvermoon mají své místo jisté čtyři Češi a dva Slováci

8. 7. 2021 | 11:15 Hearthstone
Kvalifikační období na Masters Tour Silvermoon je už v plném proudu a své štěstí zkoušejí i čeští a slovenští hráči. Úspěšně se kvalifikovat jich ale zatím zvládlo jen pět.
Silvermoon
Silvermoon
Zdroj: Blizzard Entertainment

Start dalšího velkého turnaje z kategorie Masters Tour se blíží, pomyslná výprava do hlavního města krvavých elfů se odehraje poslední prázdninový víkend. A i tentokrát je jasné, že u toho v Silvermoonu budou domácí hráči. Vedle Jarly, který má jako jediný domácí velmistr účast na všech zastávkách Masters Tour jistou, se kvalifikací nemusel zúčastnit ani Krajda, jenž si postup zajistil díky dobrému umístění na posledním tour stopu.

Všichni ostatní musejí zkoušet štěstí v desítkách otevřených kvalifikacích. V nich je potřeba buďto zvítězit, nebo se čtyřikrát dostat mezi nejlepších osm hráčů. Právě čtyři zářezy má na kontě En1gma z týmu Entropiq, zatímco slovenské duo majsssster, Soanko si jednu z mnoha kvalifikací podmanilo. Šestý dosud kvalifikovaným hráčem z naší scény je RybkaPipka, jenž si svou pozvánku na MT Silvermoon vysloužil 5. místem na červnovém ladderu. Podobně vysoko se do TOP 25 dostal také Jarla, který už má ale svoji účast zajištěnou.

Na poslední zastávce jsme měli opravdu početnou účast, všem dnům ale není ještě konec ani tentokrát. Kvalifikační turnaje probíhá až do 11. července, takže hráči stále mohou uspět. JEJBenkoJEA má například jeden z nejvyšších winrate vůbec, Faelimu a Mattymu pak chybí jediná TOP 8 na postup. Snad to kluci dotáhnou!

Kvalifikovaní domácí hráči na Masters Tour Silvermoon:

  •  Česká republika Jaromír "Jarla" Vyskočil – Nordavind
  •  Česká republika Matyáš "Krajda" Krajíček – eSuba
  •  Česká republika Michal "RybkaPipka" Rybák – Inaequalis
  •  Česká republika Petr "En1gma" Balcar – Entropiq
  •  Slovensko Dominik "majsssster" Furka – Inaequalis
  •  Slovensko Soanko
Štítky: Masters Tour
miluju videohry a hlavně ligu legend