Přejít k hlavnímu obsahu

Čínský mladík nastřílel 1v5 clutch proti G2, kvůli zákonům ve své zemi ale musí přerušit kariéru

17. 10. 2021 | 09:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Asie odjakživa nevychovává tolik talentů jako v jiných herních titulech, ovšem sem tam se i v CS:GO objeví nějaký nadějný mladík, a právě Starry je toho zdárným příkladem. V debutu na nejvyšší úrovni vystřelil svém týmu 1v5 clutch proti G2, avšak kvůli novým vládním nařízením v Číne bude nucen svou kariéru přerušit.
Starry
Starry
Zdroj: BLAST

V jiných herních titulech několik let doslova kralují hráči z asijského regionu, avšak v Counter-Striku tomu nikdy ani zdaleka tak nebylo. Jediná relevantní jména, která jsme mohli v průběhu několika let vidět na stejných pódiích s ostatními nejlepšími týmy, jsou TYLOO a ViCi Gaming. Ostatně první zmiňovaný tým uvidíme už za pár měsíců na PGL Majoru 2021 ve Stockholmu.

Avšak nově začíná růžky vystrkovat i celek Lynn Vision, kterému se podařilo probojovat na BLAST Premier Fall Showdown. Zde narazil hned v prvním kole na G2, aktuální pětku světového žebříčku. Čekalo se tak, že to bude s Lynn Vision krátký proces, opak byl ale pravdou. I když čínský celek nakonec prohrál, tak se jim podařilo ukořistit jednu vyhranou mapu a k tomu se 16letý mladík Lizhi "Starry" Ye blýsknul 1v5 clutchem.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Celý příběh má kromě brzkého konce v turnaji ještě jednu smutnou dohru. Starry totiž oznámil, že bude nucen přerušit jeho zdárně vypadající kariéru z důvodu vládních nařízení v jeho zemi. Čína se totiž nedávno rozhodla omezit hraní počítačových her všem lidem do 18 let, o čemž jsme vás informovali zde. Zavedením tohoto opatření si Čína slibuje nižší počet závislých mladých lidí na počítačových hrách. Jedná se o velmi zdrcující zprávu pro mnoho mladých talentů, kteří jsou nuceni čekat až dovrší plnoletosti. Rovněž tím trpí i CS:GO komunita, která bude o tyto již doposud vzácné čínské talenty ochuzena. Jaký názor na opatření v Číně máte vy?

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Starry, Lynn Vision
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.