Přejít k hlavnímu obsahu

Co můžete očekávat od nové MČR sezóny?

1. 2. 2019 | 21:31 Clash Royale
Zimní přestávka je u konce, nová MČR sezóna už je skoro tady! Na co se v ní můžete těšit?
MČR 2018
MČR 2018

Po konci MČR 2018 začala spousta hráčů Clash Royale spekulovat, zdali se tato populární mobilní hra z dílny Supercellu na dalším ročníku největší domácí akce vůbec objeví. Jak už vám samozřejmě došlo z toho, že jsme již zahájili předsezónní turnaje, Clashi rozhodně sbohem nedáváme. Výrazně měníme formát tak, abychom vám letos poskytli ještě lepší herní zážitek.

Loňská sezóna byla první, pro kterou admin tým zvolil jako styl kvalifikace formát Sklizní, který už byl tehdy ozkoušen díky HSku. A i když se rok 2018 povedl náramně, samotný systém se s nejlepšími možnými reakcemi nesetkal. Admin tým se tedy rozhodl, že letos zkusí zase něco nového, co odmění hráče nejen za výkon na jednotlivých turnajů, ale také za to, jak poctivě sbírali po celý rok body.

O co tedy půjde? Sezóna 2019 bude rozdělena do devíti turnajových sérií, které nebudou sestávat jako vloni tří, ale rovnou čtyř turnajů, jež budou stále složeny z in-game části a následného play-off pro v ní nejúspěšnější hráče, a finále série. Právě měsíční finále budou hrát letos naprosto zásadní roli, počet bodů, které se v nich budou rozdávat, bude totiž neskutečný!

MáraŠkvára

O postupujících na MČR pak nebude jasno až do naprostého konce kvalifikace. Po sečtení bodů bude čekat přímý postup jen na dva nejlepší hráče za celou sezonu. A jak tedy určíme zbylé účastníky největší domácí akce? O dalších čtrnáct míst svedou těsně před MČR další hráči v pořadí souboj v turnaji, o němž vám podrobnosti  přineseme později, jisté ale je, že to bude pecka!

Na konec už zbývá zmínit jen trojici nových pravidel, kterými ještě posouváme úroveň MČR ještě o kus dopředu. Jako první jsme se pro letošek rozhodli povolit starty zahraničním hráčům, ale jen v tom případě, že působí pod CZ/SK organizací. Chceme také zabránit přestupům na poslední chvíli, nově tedy musí hráč odehrát za tým, který bude reprezentovat přímo na finálový turnaj, minimálně deset turnajů podporovaných PLAYzone body (tj. Nightcupy, měsíční finále, Sklizně, LAN akce a případné zahraniční akce). A na závěr pak lehce upravujeme systém získávání bodů ze zahraničí. Hráč si nově bude moci dohromady ze zahraničních turnajů odnést jen tolik bodů, kolik jich získal doma. Pokud tedy vyhraje na CZ/SK scéně bodů 1000 a mimo ní bodů 1500, jeho celkový zisk bodů bude 2000. Přebytečné body hráč nebude ztrácet, zůstávají na jeho kontě, dokud si nepřipíše další na domácí scéně. Přepočet bodů bude aktualizován každý týden, aby hráči vždy věděli, jak si aktuálně stojí v pořadí.

K nové sezoně se vyjádřil hlavní admin MČR Mobile, Ondřej "skeri93" Škeřík:

"Oproti loňské sezoně přinášíme řadu změn, které vznikly na základě zpětné vazby hráčů a diskuzí s reprezentativními členy domácí Clash Royale komunity. Věříme, že nově zařazená pravidla opět posunou úroveň domácích turnajů a scény na ještě vyšší úroveň. Těšíme se na vaši účast a doufáme, že si společně užijeme devět měsíců plných smíchu a radosti!

To by bylo ke změnám vše, uvědomujeme si, že jsou letos opravdu velké, vše jsme si ale pořádně rozmysleli a myslíme, že se nám povedlo najít styl, který funguje jako skvělý kompromis mezi klasickým sbíráním bodů a loňskými Sklizněmi. Doufáme tedy, že se vám formát pro letošní sezónu líbí, naprosto kompletní soupis pravidel vám přineseme příští týden, máte-li zatím nějaké dotazy, neváhejte kontaktovat hlavního admina. Jinak už nezbývá, než se poctivě připravovat, první NightCup MČR sezóny 2019 dorazí 9.2!

miluju videohry a hlavně ligu legend