Přejít k hlavnímu obsahu

Další velký zákaz! Čína bude muset dát sbohem Fortnite

1. 11. 2021 | 17:51 Fortnite Zajímavost
Pro začátek si pojďme narovinu říct, že Fortnite v Číně byl z našeho pohledu, v mnoha ohledech, vždycky dost specifický. Obecně je totiž známo, že čínská vláda není hrám zrovna nakloněná.
čínský Fortnite
čínský Fortnite
Zdroj: TheGamer.com

Čínská vláda aktivně omezuje čas, který hráči mohou strávit hraním her. V Číně je tak Fortnite, jenž se v překladu nazývá Fortress Night, mnohem rychlejší hrou, co se týká zóny nebo času potřebného k vítězství. Například, když dáte během hry hodně killů, v určité fázi hra sama vyhodnotí, že jste pravděpodobný vítěz a rovnou vám výhru daruje. A to z prostého důvodu, abyste mohli jít rychle na další, protože není čas, ztrácet čas.

Pokud by se vám třeba přihodilo, že budete hrát hru déle než 90 minut, tak vám Fortnite sníží získávání zkušenostních bodů a vypne rozehranou challenge. Na obrazovce se také čínským hráčům objeví upozornění, jestli by se neměli jít raději místo hraní učit nebo dělat něco pro svoje zdraví.

PLAYzone
PLAYzone
Zdroj: PLAYzone

V Číně nemůžete ani za hry utrácet peníze, a proto tam neexistují V-Bucks, tedy si hráči neužijí moc skinů. Ty totiž lze získat jedině postupným plněním úkolů, stejně jako když u nás zakoupíte battle pass.

Obrovské množství omezení a specifik pro hraní her v Číně bylo nakonec zřejmě i nad síly vývojářů. Epic Games tak o tomto víkendu přišli s oznámením, že od 1. listopadu již nebude možné si v Číně založit účet a od 15. listopadu si v Číně už Fortnite nezahrajete vůbec.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.