Přejít k hlavnímu obsahu

Další XP Nerf ve Fortnite. Je vůbec možné dokončit battle pass?

Doufáte, že stihnete dokončit battle pass? Vaše plány může překazit nový nerf, který se zaměřil na herní mód Impostors.
Impostors
Impostors
Zdroj: Epic Games

Battle pass je jednoznačně revoluční způsob, jak spojit mikro transakce se zážitkem ze hry. Právě za popularitu battle passu můžeme děkovat Fortnite, který před několika lety představil svůj nový způsob mikro transakcí. Battle pass se od ostatních poplatků lišil tím, že pro věrné hráče se jednalo o jednorázovou koupi. Ti, kteří battle pass dokončili celý, byli vždy odměněni tím následujícím zdarma. Díky tomu se okamžitě těšil obrovské popularitě a později se systém začal objevovat v ostatních hrách. Avšak došlo ke změnám, který si každý hráč Fortnite musel všimnout, battle pass se s každou sezónou stával těžší a těžší. Proto se stalo smutnou realitou, že battle pass dokončili opravdu jen ti nejvěrnější hráči. 

Fortnite impostors jako jediná naděje k získání XP?

Herní mód Impostors přišel jako reakce na popularitu hry Among Us. Hráči si nový mód zamilovali, ale ne proto, že by je bavil. Za každou hru jste dostali ohromnou částku XP, která hráčům pomáhala udržet se s rostoucími požadavky battle passu. To se rozhodli vývojáři překazit 50% nerfem XP odměn.

Reakce komunity na nerf

Komunita považuje nerf za trest, protože se snaží najít způsob, jak dokončit battle pass. Jeden z hráčů si dokonce dal tu práci s výpočtem, jak dlouho by trvalo dokončit celý battle pass s novým nerfem. Pokud by hráč splnil všechny úkoly, tak by během 3 měsíců dosáhl úrovně 136. To platí pouze v případě, že by splnil i úkoly, které nelze splnit bez pomoci přátel. Pokud byste se rozhodli pokračovat sám, stihl byste po 3 měsících pouze 95 úrovní. 

Je jasné, že hráčů kteří tuto sezónu dokončí battle pass, bude nejméně za celou historii Fortnite. Je možné že Epic Games uleví hráčům, ale do té doby nám nezbývá než doufat.