Přejít k hlavnímu obsahu

Dark Tigers jsou dalším týmem, který potrápil SINNERS. O první místo v tabulce je tlačenice

27. 9. 2021 | 08:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Letně-podzimní split Sazka eLEAGUE se pomalu blíží ke konci základní části. Šesté hrací kolo se tentokrát odehrálo kompletní, takže každý moc dobře ví, jak je na tom před samotným vrcholem. O první místo se však dělí tři různé týmy, souboj o místenky v semifinále to v posledním kole bude velký.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE
Zdroj: trofej pro vítěze

Šesté kolo začalo jedinou remízou tohoto dne. Sampi.Tipsport se proti ENTERPRISE esports vytáhli s prvotřídním výkonem a lídrovi soutěže dokázali ukrást mapu. EP jim to sice posléze vrátili, ale sami si tímhle zkomplikovali cestu do semifinále. Ztratili totiž náskok v čele tabulky a o vedení se dělí s dalšími dvěma týmy. Výhrou za tři body proti eEriness MARVO k tomu totiž přispěli Entropiq Prague. Také oni se ale s papírově slabším sokem zapotili a o vítězi první mapy muselo rozhodnout až prodloužení. Druhá část dějství ale byla jednoznačná.

Přesně tak jednoznačný průběh se čekal od SINNERS proti Dark Tigers, ale česká jednička to počtvrté v řadě jednoduché neměla. DTG sice balancují na hraně postupu do play-off, i přesto dokázali hříšníkům zatopit. O osudu první mapy muselo rozhodnout až prodloužení, ani na té druhé bohužel tygři neproměnili vedení z první poloviny a odcházejí tedy smutně bez bodu. SINNERS se tímto naopak přilepili k vedoucímu duu a chtějí do semifinále. Program dne uzavřela jediná jednoznačná řežba, eSuba uštědřila Semtex.Brute čistokrevný debakl.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Pět ze šesti účastníků play-off už je nyní jasných, stále však není rozluštěna tajenka o tom, kdo přímo zamíří do semifinále. Se čtrnácti body jsou aktuálně ve vedení tři celky, z nichž dva se ale utkají proti sobě. Duel ENTERPRISE esports proti Entropiq Prague je jasným lákadlem posledního kola, zatímco SINNERS se mohou jen spolehnout sami na sebe. Výhra je s jistotou oprostí od jednoho duelu v play-off navíc. Stejně tak bude potřeba vyřešit boj o šestý slot, kde nejlepší pozici mají Dark Tigers, kteří navíc vyzvou aktuálně poslední Semtex.Brute.

Výsledky 6. kola:

Aktuální tabulka soutěže
Aktuální tabulka soutěže
Zdroj: Sazka eLEAGUE
Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.