Přejít k hlavnímu obsahu

Den poté: eSuba dominovala s hostem v týmu, GLORE překvapili a zamíchali bodováním

5. 7. 2021 | 19:41 Counter-Strike 2
Druhý kvalifikační turnaj na listopadové MČR je za námi, po SINNERS Esports si další vstupenku uzmula eSuba. V celé AORUS MČR Tour toho bylo k vidění opravdu spousta, pojďme si teď pár příběhů ještě jednou zopakovat.
eSuba
eSuba
Zdroj: grafika PLAYzone

Pechyn a eSuba? Modrá krev se s hostem stala šampionem

V minulé HAL3000 MČR Tour bylo o favoritovi jasno, v tomto případě se ale hojně hovořilo o ENTERPRISE a eSubě. Byla to nakonec právě modrá krev, která za celý víkend neprohrála jednu jedinou mapu a právoplatně tak postoupila na MČR, kde bude startovat z 2. seedu. K tomuto výsledku eSubákům značně pomohl host Martin "Pechyn" Pechoušek, se kterým by eSuba klidně mohla spřádat plány i na trvalé angažmá. Ukázal se totiž jako více než kvalitní!

ENTERPRISE esports s novými hráči zůstali mírně za očekáváním

Turnajová jednička, od které se přeci jen trochu více čekal postup, před turnajem oznámila mnoho podstatných změn. Na pozici trenéra nastoupil legendární Michal "KETUBOR" Csontoš, který s sebou přinesl i dvě nové tváře ze stále ještě aktivních Sazka.BRUTE, Andreje "Adejis" Kameništiaka a Matúše "MATYS" Šimka. Tito dva slovenští talenti nahradili Lukáše "lucasp" Pócsika a trochu překvapivě i Lukáše 'Levi' Bouřu. Zajímavé ale je, že v play-off ESEA Advanced, kde ENTERPRISE stále hrají s původní sestavou, se jim daří na výbornou a jsou jen krůček od postupu do baráže o ESEA Premier

Pojďme ale zpět do prvního červencového víkendu. Na hře ENTERPRISE ještě byla vidět neúplná sehranost, kvality jednotlivých hráčů jsou ale obrovské, a tak postup do play-off z prvního místa červenobílým barvám neutekl. Když jsme se zeptali Erika "The eLiVe" Sitha, měl jasno o tom, že je s předvedenou hrou spokojený a že výsledky přijdou časem. Zároveň také potvrdil, že místo něj přebral těžkou roli in-game leadera mladý Andrej "Adejis" Kameništiak, jenž ale i přes tuto složitou funkci nezaostával. Ba naopak.

Sečteno a podtrženo, ENTERPRISE nijak extra nezářili, špatný výkon ale s novými střelci rozhodně nepředvedli. Sestava si ještě musí sednout, a tak je 700 získaných MČR bodů za druhé místo více než pěkným bonusem! 

Pechyn
Pechyn
Foto: MČR 2018

Zklamání z tábora Dynamo Eclot

Vedle dvou zmíněných finalistů se o co nejvyšší příčky chtěly rvát i ostatní celky, třetímu nasazenému Dynamo Eclot se to ale vůbec nepovedlo. Po splněné povinnosti v podobě vyhraného rozřazovacího zápasu přišly pro tým, který nedávno angažoval staronové posily Filipa 'K1-FiDa' Dvořáka a Adama 'ZEDc' Bartka, dvě osudové porážky. Nejdříve v prvním zápase nestačili na příjemné překvapení celého turnaje GLORE, jejich konec pak byl zpečetěn v dlouhém třímapovém souboji s DEFEATERS

Jestli byli hráči s novými posilami ještě nesehraní netřeba soudit, zkrátka a jistě, Dynamo Eclot v oslabené konkurenci určitě mířilo výš.

Našli Dark Tigers konečně stabilní soupisku?

Hráči Dark Tigers neodehráli vůbec špatný turnaj. Tým z prvního koše, ve kterém se v poslední době točí spousta hráčů, měl jasný cíl v podobě postupu do play-off alespoň z druhého místa. Nejen jejich nevyzpytatelnost ale dělala obrovské potíže v duelu vítězů ENTERPRISE, kteří byli jen kousek od porážky a nebýt jedné, bohužel zbytečné, chyby s časem, temní tygři by do play-off pravděpodobně mířili hned z prvního místa.

I tak se jim ale po výhře nad eEriness MARVO vytyčený cíl splnil a ve vyřazovacích bojích tak mohli už jen překvapit. S eSubou ale bohužel v semifinále drželi krok jen na jejich Miragi, a tak se s celým turnajem rozloučili se sympatickým děleným třetím místem. Za jejich výkony se ale rozhodně nemusí stydět, pokud spolu vydrží i dál, výsledky stoprocentně přijdou a vedení by tak konečně našlo stabilní pětici!

Skvělé představení od GLORE

Jedno z největších překvapení AORUS MČR Tour napsala organizace GLORE, která se ale do celé akce dostala s odřenýma ušima. Jejich hráčům se totiž  nevyvedly kvalifikace, a do turnaje proklouzli jen díky MČR bodům a hlavně na úkor Sampi.Tipsport, kteří po rozpuštění bývalé soupisky logicky nestihli sestavit narychlo novou. Na tento fakt se ale historie neptá, GLORE navíc hned ukázali, že nejsou žádnými underdogy.

Po vyhraném úvodním zápase se brzo postarali o první větší překvapení, když pod jejich rukama padli Dynamo Eclot bez jediné získané mapy. Pak sice přišla porážka od eSuby, postup do vyřazovací části, který si mimochodem ani nepředstavovali, se ale v rozhodujícím zápase s DEFEATERS povedl. Jejich velmi sympatické působení pak ve čtvrtfinále bohužel utnuli ENTERPRISE, kteří se však ale v některých momentech museli hodně zapotit.

Tak či tak, budoucí účastník 10. Tipsport COOL ligy může být se svoji předvedenou hrou absolutně spokojen a konkurence ho určitě nesmí brát na lehkou váhu! Díky získaným 450 MČR bodům navíc hráči v modrožlutém mohou ještě velmi zamíchat MČR žebříčkem, kde poskočili hned na 6. místo.


Aktuální pořadí kvalifikace na Vodafone MČR 2021:

Další aktualizace tohoto řebříčku bude po dohrání aktuální sezóny ESEA lig, kde v různých divizích bojuje o play-off celá řada týmů.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Foto: grafika PLAYZone
Štítky: AORUS, MČR, eSuba
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.