Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE esports jsou jediný krůček od baráže o ESEA Premier!

5. 7. 2021 | 11:20 Counter-Strike 2
37. sezóna ESEA lig se blíží ke svému konci. Zatímco vyvrcholení příběhu české jedničky SINNERS už známe, o patro níže se také schyluje k velkým věcem. Zatímco Entropiq Prague o jedinou výhru nepostoupili do play-off ESEA Advanced, tak ENTERPRISE tento cíl vyšel a po dvou výhrách ve vyřazovací části jsou krůček od postupu do baráže o ESEA Premier!
forsyy
forsyy
Zdroj: ENTERPRISE esports

Základní část ESEA lig se vždy skládá ze šestnácti zápasů. ENTERPRISE esports se v divizi Advanced podařilo vyhrát desetkrát, což je minimální počet pro postup do vyřazovacích bojů. Entropiq Prague naopak jedna výhra chyběla, rozpadnutí Sampi.Tipsport pro změnu dokonce sestupují. ESEA Advanced hraje spousta známých týmů z turnajů, které hrají SINNERS, ale tentokrát se proti podobným celkům vytáhli parádně i ENTERPRISE.

Play-off pro finalistu 1. Tipsport COOL ligy začalo soubojem s nejlepším srbským týmem ONYX, kde nově působí také bondik a jR, bývalí hráči HellRaisers. ENTERPRISE sice nezvládli Ancient, kromě toho ale nejtěsnějším možným výsledkem zvládli Inferno i decider v podobě Mirage a postoupili do 2. kola. Největší hvězdou byl suverénně The eLiVe, který se dostal do kladných čísel na všech třech mapách. Soupeřem číslo dva byl maďarský tým Budapest Five, který nedávno posílilo zahraniční duo FASHR, mar. Právě těmto dvěma hráčům se ale ve čtvrtek vůbec nevedlo a ENTERPRISE tentokrát výhru vybojovali poměrně snadněji. Nejvíce to tentokrát střílelo mangussovi a forsyymu, tedy dvěma hráčům, kteří mají v ENTERPRISE esports zajištěnou budoucnost.

Jak z předchozích dní víte, EP se pod taktovkou možného nového kouče KETUBORa chystají ke změnám a lucasp s Levim by měli v týmu skončit. Vzhledem k uzavření soupisek je ale nutné play-off dohrát pod stejnou sestavou, jako v základní části. I proto je jízda vicemistra Tipsport COOL ligy o to více neskutečná. V tento moment jsou totiž ENTERPRISE jedinou výhru od toho, aby na ně čekala baráž o ESEA Premier – tedy do prestižní ligy, odkud před krátkou dobou SINNERS postoupili do slavné ESL Pro League. Jejich třetím sokem bude polská sestava PACT, která se nachází až ve druhé světové stovce a opět může jít o hratelného soupeře. Tento duel o postup do finále Winners Bracketu proběhne v pondělí od 20 hodin.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.