Přejít k hlavnímu obsahu

Divi: Brawl Stars hraji od dne, kdy hra vyšla

18. 5. 2021 | 08:00 Brawl Stars
Jeden z najstarších aktívnych členov komunity, ešportový hráč a prezident klubu Exalted cz/sk. Divi tu bol od začiatku a robil to všetko, a dnes sme sa s ním porozprávali o tom, aké to mal v komunite v minulosti a ako vidí budúcnosť.
Rozhovor s Divim
Rozhovor s Divim
Zdroj: PLAYzone

Vieme, že si hráš Brawl Stars už veľmi dlho. Kedy približne si začal hrávať? 

Brawl Stars hraji ode dne, kdy byla hra v betě vydána na android. Hrát jsem ji tedy začal přesně 25. 6. 2018.

Ako si sa ku Brawl Stars vôbec dostal? Doporučil ti hru niekto? 

Dost dlouhou dobu jsem hrál Clash Royale, od zahraničních youtuberů jsem slyšel o nadcházející hře od stejných tvůrců – Brawl Stars. Dost mě zaujal její gameplay, bohužel byla ještě dostupná pouze na IOS. Na konci června jsem se ale dočkal a hru ihned stáhnul. 

Bavilo ťa Brawl Stars hneď od začiatku, alebo ti chvíľu trvalo začať hru veľmi aktívne hrávať?

Brawl Stars mě opravdu bavilo hned na začátku. Po pár měsících jsem si dal menší pauzu, ale hned poté jsem už hrál aktivně. 

Kto bol prvý človek, s ktorým si sa skamarátil cez Brawl Stars? 

První byl určitě Manik. Spolu s ním jsem vedl klub Exalted, díky kterému jsme se seznámili, nejvíce ho ale asi můžete znát z naší starší sestavy, kdy jsme ještě hráli za organizaci BRUTE (já, Manik, SamuelSon, FBI).

Ešte nedávno si bol prezidentom veľmi úspešného klubu Exalted sk/cz, ktorý ako prvý na cz/sk scéne prekročil hranicu 3 miliónov trofejí. Aké boli začiatky tohoto klubu? Mal tento klub nejaký dopad na vývoj tvojej Brawl Stars kariéry? A ako a prečo klub nakoniec skončil? 

Klub byl založen při vydání hry na android hráčem a zároveň leadrem stejnojmenného klanu v Clash Royale – Taťka CR. Ze začátku jsem byl v klubu na posledních příčkách, postupem času jsem se ale dostával výš a zároveň se mnou rostl i samotný klub, který se dokonce vyšplhal až na top 3 v Česku a Slovensku. Díky mé aktivitě jsem později dostal seniora a dokonce i vice prezidenta. O klub jsem se snažil starat co nejvíce, Taťka CR bohužel neměl na Brawl Stars tolik času, takže se rozhodl vedení klubu předat. Rozhodl se pro mě a od té doby jsem působil v Exalted jako Prezident.

V jednu dobu jsme se dokonce drželi na prvním místě v lokálu. Dopad na mou kariéru tento klub určitě měl, díky němu jsem potkal spoustu super lidí, s některýma se bavím i do dnes. Klub neskončil a stále se drží v top 3. Já jsem se rozhodl, že na nějakou dobu klub ale opustím, protože kluby v Brawl Stars momentálně nemají takový význam a já jsem se chtěl posunout dál do nějakého zahraničního, kde bych se mohl něco také přiučit.

Diviho bývalý tím
Diviho bývalý tím
Foto: ECLOT Instagram

Myslíš, že cz/sk komunita mala veľký vplyv na to, kde si teraz? 

Myslím, že určitě ano. Nejvíc mě asi ovlivnil již zmíněný klub Exalted, se kterým jsme se pravidelně účastnili všemožných turnajů a zlepšovali se. Taktéž jsem si kvůli komunitě založil Instagram, kde stále působím a rostu.

Čo je podľa teba najväčou závadou cz/sk Brawl Stars komunity? Čo je naopak jej veľkou prednosťou? 

Největší závadou je dle mého názoru toxicita a nepřející jedinci. Takových lidí je ale v každé komunitě spousta a v Brawl Stars komunitě to podle mě není až tak hrozné. Myslím si, že její velkou předností je její velikost. Celá komunita je velice aktivní na sociálních sítí, zejména na instagramu, což je jenom dobře. Ještě jsem neviděl, že by nějaká mobilní, ale i pc hra měla tak rozsáhlou Instagram komunitu.

Ak by si vedel v komunite niečo zmeniť, čo by to bolo? 

Určitě bych chtěl změnit zájem této komunity o turnaje. Na to, kolik Brawl Stars hraje lidí, je dle mého názoru dost málo účastníků a sledovatelů turnajů. 

Hraním hry Brawl Stars a venovaním sa veciam okolo nej si “zabil” vela času. Vadilo niekedy tvoje nadšenie hrou tvojim blízkym? 

Hraním určitě trávím dost času, ale ještě se mi nenaskytla situace, že by to někomu tolik vadilo. Vše ostatní stíhám, dokonce aktivně sportuji, takže si myslím, že to problém není.

Si veľmi známim a aktívnym členom komunity, organizuješ a podporuješ eventy na kompetitívnej scéne. Ako si sa na takéto pozície dostal? Pomohol ti niekto? 

Do této pozice mi pomohl bývalý streamer h4nsky, který se ze začátku snažil co nejvíce podporovat turnaje a naplnit je. Mě osobně turnaje dost bavily, chtěl jsem, aby pokračovaly a aby se zúčastnilo co nejvíc týmů. H4nsky mě inspiroval, proto jsem také založil turnajový discord server a snažil se cz/sk scénu podporovat.

Čo sa týka kompetitívnych eventov, vieme, že sa do nich často úspešne zapájaš. Kedy si odohral svoj prvý turnaj/ligu, s kým to bolo a ako to išlo? 

Můj první turnaj byl pořádaný youtuberem Pepisem někdy na začátku roku 2019. Náš tým se skládal ze mě, Manika a momentálně hráče týmu Enterprise - Lemura. Výsledek nebyl špatný, ve čtvrtfinále jsme bohužel nestačili na tým Sub2Pewds, který následně celý turnaj vyhrál.

Prečo si sa rozhodol pokračovať v tejto ešportovej kariére? 

Turnaje a celkově kompetitivní scéna mě velmi bavila. Každoročně jsem se chodil dívat na MČR v Clash Royale v Brně a očekával jsem, že by každou chvíli mohli přidat také Brawl Stars. Minulý rok se tak stalo, nečekal jsem a ihned si sehnal tým.

Aká veľká udalosť podľa teba najviac ovplyvnila tvoj ďalší postup na scéne? 

Určitě zařazení Brawl Stars na MČR v mobilních hrách. Od té doby jsem se hře začal věnovat o dost víc, a hlavně jsem se dostal do světa esportu.

Čo považuješ za svoj najväčší úspech na Brawl Stars scéne? 

Za největší úspěch asi považuji první místo na Last Callu minulý rok. Celý turnaj jsme vyhráli a postoupili na samotné MČR, kde už se bohužel tolik nedařilo.

Kde v rámci Brawl Stars sa vidíš o rok? Plánuješ hru stale hrávať? 

Brawl Stars plánuji hrát i za rok. Můj postup určitě ovlivní i to, jestli budou ve hře ještě nějaké větší tuzemské turnaje. Rád bych se jich samozřejmě účastnil, nejlépe kdyby byly i výsledky. Pokud ne, budu určitě hrát aspoň rekreačně. 

Aké máš iné ciele do budúcna?

Určitě bych se chtěl kvalifikovat opět na MČR a na OvaChamp Grand finále. Konkrétní jiné plány asi ještě nemám, ale chtěl bych podávat co nejlepší herní výsledky a neustále se zlepšovat.

Máš nejaký odkaz čitateľovi?

Všem bych rád vzkázal, aby nám určitě fandili na turnajích, nebo se jich klidně sami zúčastnili a ukázali, co v nich je! :)

Veľmi pekne ďakujeme Divimu za nájdenie si času na tento rozhovor. Pokiaľ vám tento človiečik príde zaujímavý, určite omrknite jeho instagram @pepega_divi. Tešíme sa na jeho budúcu Brawl Stars kariéru.

Štítky: rozhovor, Brawl Stars