Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague nenechali nic náhodě a finále 1. Tipsport COOL ligy ovládli jasně 3:0

29. 5. 2021 | 21:08 Counter-Strike 2
Vrchol deváté sezóny 1. Tipsport COOL ligy proti sobě postavil Entropiq Prague a ENTERPRISE esports. První jmenovaný usiloval o čistý split, což nedokázal nikdo od první sezóny. Jejich sok naopak věděl, že musí předvést lepší hru, než kdy předtím. BO5 je totiž ultimátní formát, ve kterém je o něco větší prostor na chyby, ale v konečném zúčtování vždy zvítězí ten lepší.
Nejlepší týmy 1. Tipsport COOL ligy
Nejlepší týmy 1. Tipsport COOL ligy
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq Prague se rozhodli vyřadit Train, ENTERPRISE esports škrtli Nuke a bylo jasné, že všechny ostatní mapy v sobotu večer můžeme vidět v akci. Tou první byl Dust II, oblíbená mapa týmu Martina Kabrhela, což se ukázalo v plné parádě. EIQ nastoupili na svého soupeře ve velkém stylu a dostali se do vedení 5:0. Dust je častou mapou sniperů a právě forsyy vystřílel první bod pro ENTERPRISE, na což následně navázal Levi v 1v2 clutchi. Až na výjimky ale Entropiq fungovali za T stranu jako dobře namazaný stroj a strana se měnila za stavu 10:5. Ze druhé strany stojí za zmínku jen 9 killů AJTTa ve dvou kolech a na druhé straně naopak nadějný clutch v podání The eLiVa. Forsyy už neměl jak zlobit, když se nedostal k AWP, a výsledek úvodní mapy byl 16:7 pro Entropiq Prague.

Pokud měli ENTERPRISE něco se zápasem udělat, bylo jasné, že se musejí opřít o své map picky. Tím klíčovým byl Overpass, kde se čekala vyrovnaná bitva. Realita byla ale úplně opačná. Entropiq Prague totiž i tady začali ve vysokém tempu a sérii úvodních kol ještě podtrhl famózně hrající MoriiSko, který dvojicí parádních akcí napodobil AJTTa. Po devíti kolech se konečně změnil počet bodů na straně EP, nejvíce se činil forsyy, který zvládl dvě 1v1 situace. Kromě tří bodů ale ENTERPRISE už na celém Overpassu vůbec nic nedokázali, Entropiq pro změnu vyhráli sedm bodů v řadě a suverénní výhrou 16:3 byli jedinou mapu od celkového prvenství.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Jestli dosáhnou Entropiq Prague na bezchybný split, o tom měla rozhodnout mapa Vertigo. Právě na ní v základní části ENTERPRISE potrápili svého soupeře nejvíce ze všeho účastníků 1. Tipsport COOL ligy, teď ale byla na straně leckrovy party vidět velká pohoda. Po úvodních dvou kolech ale EP zahrozili a po pátém kole se vůbec poprvé v celé sérii dostali do vedení na mapě. Entropiq si ale opět vzali slovo a klasickým týmovým výkonem, kde každý hráč je stejně důležitý a naprosto každý dokáže rozhodovat kola, získávali bod po bodu. Po změně stran se ENTERPRISE ještě jednou vzchopili k poslednímu tažení, když snížili na 8:10, to bylo ale z jejich strany vše. Další bezchybnou sérií vyhraných kol v řadě Entropiq Prague dokráčeli ke svému prvnímu velkému CS:GO titulu u nás.

Pražská sekce aktuálně nejambicióznější české organizace se nesmazatelným písmem zapsala do historie, projít celou sezónou bez ztráty jediné mapy dokázala naposledy sestava eXtatus ve vůbec první sezóně Tipsport COOL ligy, což je čtyři roky starý zápis. Sám kapitán leckr navíc získal svůj třetí titul v naší lize, ještě k tomu potřetí pod zcela jinou organizací, se zcela jinou sestavou. Po týmové stránce byli Entropiq Prague jednoznačně nejlepší, skóre na mapy 19-0 je ale něco neuvěřitelného. Skvělým faktem je navíc to, že se nedá ani říct, že by někdo tým táhl po individuální stránce – vždyť čtyři zástupci EIQ jsou mezi pěti statisticky nejlepšími hráči soutěže a i na výsledku finále se podíleli parádně všichni. Už jen rozhodování o nejužitečnějším hráči bylo skoro nemožné.

Entropiq Prague vs. ENTERPRISE esports
Entropiq Prague vs. ENTERPRISE esports
Zdroj: Zápasovník
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.