Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq získávají další titul! Ve finále EDC 4 si poradili s DBL Poney a odnáší si 17 500 dolarů

27. 6. 2021 | 17:10 Counter-Strike 2
Ruská sestava domácího Entropiq, která momentálně okupuje patnáctou příčku HLTV žebříčku, bude hrát o svůj další titul. El1an a spol. se totiž dostali až do finále European Development Championship 4, kde se dnes utkají v grandfinále proti DBL Poney. Vyhrají a odnesou si 17 500 dolarů?
Entropiq
Entropiq
Zdroj: sociální sítě týmu

V posledních dvou turnajích European Development Championship jsme mohli vidět bojovat české SINNERS, kteří obsadili pokaždé třetí místo. Hříšníci se ale momentálně soustředí pouze na ESEA Premier, kde mimochodem dnes budou v samotném vyvrcholení hrát o životní vstupenku do ESL Pro League, a tak kromě Spring Sweet Spring 3 vynechali i tento turnaj, ačkoliv pozvánku na něj opět měli.

I tak ale přeci jen v EDC 4 českou stopu nalezneme. Ruští střelci našeho Entropiq navíc zatím splňují veškerá očekávání a jako nejvýše nasazený celek budou velkými favority i v samotném závěru. Ze skupiny B postoupili po výhrách nad Izako Boars a Fiend z prvního místa, v play-off pak prozatím lehce porazili Trident s Ladislavem "GuardiaN" Kovácsem na palubě a v třímapové bitvě i Sangal. Velkou zásluhu na to měl především hvězdný sniper Aleksey "El1an" Gusev.

Sladkou tečkou na závěr pro ně může být samotné grandfinále s celkovým rozpočtem 25 000 dolarů, kde ale potkají taktéž dosud neporažené DBL Poney. Francouzi si totiž po skvěle zvládnuté skupině D poradili ve čtvrtfinále s kontroverzními Akuma, v semifinále pak i s Copenhagen Flames. Teď na ně čeká největší oříšek, kde budou určitě považováni za outsidery, což by jim ale na druhou stranu přidat na klidu. O tom, jak to dopadne, se dozvíme hned odpoledne, samotný start je totiž naplánován už na čtrnáctou hodinu. Přijďte se mrknout!

Štítky: EDC, Entropiq
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.