Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba bude reprezentovat Česko v Evropě! Kdo se k ní přidá?

2. 8. 2021 | 21:30 League of Legends
Další kolo Mastercard Hitpoint Masters je za námi a známe první tým, který bude náš region reprezentovat na evropském turnaji European Masters. Není jím nikdo jiný než eSuba, která zvládá v největším českém derby porazit SINNERS a posunula se tak do finále Hitpointu, což zároveň znamená, že si s předstihem zajistila místo právě v této evropské soutěži.
eSuba postupuje do finále Hitpointu a EU Masters!
eSuba postupuje do finále Hitpointu a EU Masters!
Zdroj: esuba.eu

Je za námi druhé kolo play-off nejvyšší české ligy Mastercard Hitpoint Masters a opět se bylo na co koukat. Jako první se ve čtvrtek představilo Dynamo Eclot proti BRUTE v zápase, který sliboval souboj dvou největších černých koní celého turnaje. DNE ovšem tentokrát bylo o něco úspěšnější a dokázali tak BRUTE udolat v poměru 3:1 na zápasy, a postoupit díky tomu do dalšího kola, kde narazí na Inside Games.

Právě Inside Games dostali možnost ve volném týdnu připravovat strategie do svých dalších duelů a speciálně se podívat na hlavní šlágr celé naší domácí ligy. Tím není nic jiného než série mezi eSubou a SINNERS. Právě oba tyto týmy nás na jaře reprezentovaly na evropském turnaji European Masters, kde se jim ovšem zas tak moc nezadařilo a tudíž určitě chtějí znovu dostat šanci a ukázat, jak skutečně dobré je naše domácí League of Legends. Postup byl zatím pouze pro jeden z týmů, na druhého finalistu se ještě budeme muset počkat.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

SINNERS po jednoduché sérii proti Inside Games dostali solidní návrat do reality, protože eSuba hrála naprosto famózně a duel ovládla 3:1 na zápasy. Hlavně výkony obou sólo lanerů Welcoma a Sajatora byly na skvělé úrovni a vypadá to, že Sajator chce navázat na tu pomyslnou “legacy” midařů eSuby, kterou zahájil Humanoid a poté v ní pokračoval Random. Dokáže navázat na jejich úspěchy a uvidíme jej v příštích letech v jiných evropských ligách?

Prozatím je to hodně těžká otázka, ale minimálně své místo ve finále Mastercard Hitpoint Masters si dobil výborně a čeká ho příjemná přestávka, protože bude společně se svým týmem čekat na vítěze duelu Dynamo Eclot vs. Inside Games. A poté právě jeden z těchto týmů ještě bude muset projít zkouškou ohně proti poraženým SINNERS. Tak kdo se utká s eSubou ve finále a bude ji následovat do Evropy?

Play-off Mastercard Hitpoint Masters
Play-off Mastercard Hitpoint Masters
Foto: lol.fandom.com
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.