Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba hraje v albánské lize o neskutečných 75 tisíc euro. Blogg1s a spol. dnes uspěli ve skupinové fázi

22. 8. 2021 | 20:25 Counter-Strike 2
Gjirafa50 Masters League – také vám tenhle název vůbec nic neříká? Na názvu totiž nesejde. Důležité je, že tato liga nabízí prize pool 75 tisíc euro a v boji o tuhle sumu máme i česko-slovenské želízko, které se může utkat s týmy z nejlepší světové třicítky.
Gjirafa50 Masters League Season 2
Gjirafa50 Masters League Season 2
Zdroj: oficiální grafika

První sezóna albánské soutěže Gjirafa50 Masters League hostila pouze domácí týmy, tentokrát je to ale jiné. Pozvánku si vysloužilo několik dobře známých jmen evropské CS:GO scény, ze kterých můžeme jmenovat účastníka ESL Pro League forZe nebo přední anglický tým Endpoint. Tyto hvězdné celky se do ligy zapojí v hlavní části ve formátu swiss, kterou mohl doplnit kdokoliv skrze otevřené kvalifikace a následovné skupiny.

Každý účastník swiss části už bude mít jistou svoji část prize poolu, to nejdůležitější se ale bude rozdávat až za několik týdnů. Nejlepší kvarteto totiž postoupí na LAN finále do albánské Tirany, kde se bude hrát o 60 tisíc euro z celkových 75 tisíc. V přepočtu na české koruny získá šampion Gjirafa50 Masters League skoro 900 tisíc korun.

V prvním ze čtyř kvalifikačních turnajů uspěla také eSuba, která ve skupinové fázi vyfasovala esportovou sekci fotbalového klubu z Brugg, srbskou smečku 4glory Esports a kosovské Winners Prishtina. Zdařilé výkony ve formátu každý s každým zajistily účastníkovi všech velkých domácích soutěží postup do hlavního swissu.

V této hlavní části turnaje už čekají týmy jako BLINK, Anonymo, Copenhagen Flames, NAVI Junior nebo zmíněné hvězdné duo forZe, Endpoint. O tažení českého zástupce za šťavnatým prize poolem vás budeme informovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.