Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS postupují na V4 International Cup a spolu s eSubou mají šanci se podívat do Maďarska

5. 9. 2021 | 12:21 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS Esports si po konci v ESL Pro League spravili v Evropě chuť. V otevřené (a pro ně často zrádné) V4 kvalifikaci potvrdili roli největšího favorita a dokráčeli si pro vstupenku na V4 International Cup, odkud budou mít spolu s eSubou velkou šanci se probojovat na samotný offline event v Maďarsku, V4 Future Sport Festival! Koho na své cestě porazili?
SINNERS se kvalifikovali na V4 International Cup
SINNERS se kvalifikovali na V4 International Cup
Zdroj: SINNERS Esports

Další zkouška je tady. Česká jednička SINNERS se chce dostat na velkolepý V4 Future Sport Festival s prize poolem 300 tisíc euro, jenže při neúčasti v 1. Tipsport COOL lize a snaze vyhnout se i Mistrovství Slovenska, odkud vítězové berou přímou pozvánku, museli po vynechání regionální kvalifikace zkusit štěstí v té evropské. Necelých 100 týmů se utkalo jednom velkém pavouku, kde jedna prohra znamená konec. Klasická zrádnost, skrze kterou už mnohokrát poznali hříšníci hořkost zklamání. Tentokrát tomu tak ale nebylo a společně s eSubou a dalšími 6 týmy si v následujících týdnech zahrají o 4 sloty na V4 Future Sports Festivalu.

Cesta SINNERS otevřenou kvalifikací

SINNERS v prvním kole obdrželi freewin, ve druhém porazili StormWolwes 16:12 a v tom třetím paradoxně výsledkově odehráli nejvyrovnanější souboj, polský Tarczyński Protein Team porazili až v prodloužení.

V osmifinále, které už bylo více sledované, hříšníci narazili na Eternal Fire, stále ještě nový turecký supertým. Avšak to, co se událo na Infernu, byla naprostá demolice. SINNERS za útok ničili naprosto vše, a vůbec je nezajímalo, že musí projít přes XANTARESE nebo woxica. Celkově sebrali hned 13 bodů, za obranu už pak svému zdrcenému soupeři nedovolili vůbec nic a jednoznačně vyhráli 16:2.

Díky jasnému vítězství se tak probojovali do čtvrtfinále, kde vyzvali neznámý ruský tým Save's. Ani v tomto mači si nedělali se svým bezradným soupeřem servítky. Na Nuku sice vyhráli po horším útoku těsně 16:13, k čemuž dopomohl i parádní 1vs5 clutch v podání ZEDKA, ale oblíbené Vertigo už zvládli bez potíží 16:5.

Semifinálový souboj odehráli SINNERS v neděli ve 13:00 proti dánskému týmu South. Pokud vám toto jméno nic neznamená, nezoufejte. Nachází se v něm totiž hvězdný kapitán MSL, bývalý sniper Astralis JUGi či zkušený aizy.

Ale ani zmíněné hvězdy nevykolejily hříšníky z jejich herní pohody. Po dlouhé době si zahráli Overpass, který South zvolili ve snaze SINNERS zaskočit. Jenže výborný SHOCK (26 killů + 1.71 rating) spolu se svými spoluhráči výborně bránil, útok pak byl stejně kvalitní a celková výhra 16:8 mluvila za vše. Na Vertigu naopak česká jednička hrála se svým sokem vyrovnanou partii, díky skvělému NEOFRAGovi s úžasnými 35 zásahy ale hráči zvládli závěr a nakonec těsně vyhráli 16:13.

Ve finále hříšníci narazili v nedělní podvečer na nechvalně proslulý ukrajinský tým Akuma. Česká jednička začala naprosto famózně a ukázala, kdo je tady pánem. Soupeře na jeho vlastním picku Inferno, stejně jako Eternal Fire, naprosto deklasovala, když tentokráte za obranu vzala hned 14 kol a celkově vyhrála rychle 16:2. Nejvíce se dařilo oskarovi, který měl neskutečné K/D lehce nad 4 a rating 2.26! Snový začátek si hříšníci chtěli přenést i na Mirage, což se jim ale zdařilo jen částečně. První polovinu sice za útok vyhráli 10:5, v té druhé ale Akuma zabrala a dotáhla skóre. Jenže favorit se nenechal zahanbit, odskočil na stav 15:10, na což už ukrajinská pětice nedokázala zareagovat a prohrála 13:16.

SINNERS tak potvrdili to, za čím šli a doplnili už dříve poznanou sedmičku týmů na V4 International Cupu, kde se od 15. září bude bojovat hned o čtyři postupová místa přímo na V4 Future Sports Festival v Budapešti! Hříšníci jsou i přes postup z otevřené kvalifikace největšími favority, jediným konkurentem mohou být papírově pouze Fiend na 29. místě HLTV žebříčku. Nejen všechna jména účastníků, mezi kterými se nebude chtít ztratit ani eSuba jakožto tým z CZ/SK kvalifikace, jsme vám přiblížili zde.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.