Přejít k hlavnímu obsahu

Exkluzivní rozhovor se Sajatorem. Co si myslí o letním splitu nejlepší midlaner na domácí scéně?

17. 6. 2021 | 11:33 League of Legends
Po finále Guseppe MČR Tour nás už ode dneška čeká první kolo Mastercard Hitpoint Masters a my jsme měli možnost, zeptat se Jana “Sajator” Zítka na pár otázek. Speciálně nás zajímal jeho názor na momentální metu League of Legends a jak vidí rozvoj eSuby. Některé odpovědi vás možná překvapí.
Rozhovor se Sajatorem
Rozhovor se Sajatorem
Zdroj: eSuba

Na začátek by bylo fajn zastavit se krátce u Sajatora samotného. Do povědomí českých a slovenských fanoušků se dostal teprve v minulém splitu, kdy jako nováček ukazoval, že dokáže naprosto v klidu nahradit svého předchůdce Randoma. Hned v prvním splitu dokázal s eSubou získat zlato a podíval se na European Masters. Teď už k samotnému rozhovoru s jednou z vycházejících hvězd českého League of Legends.

Nazdar Honzo, tak jaké jsou pocity po prvním turnaji s novou sestavou?

Čau. Pocity jsou velice dobré, ale myslím si , že je tu hodně věci co můžeme zlepšit a zaměříme se na ně.

Když už jsme u nové sestavy, tak jak moc se liší třeba právě bot linka? Odchod Hira a Rufuse vypadal z počátku jako velká rána, ale po víkendu se dá říct, že Dany s Vaskedem jsou více než důstojná náhrada.

Myslím si, že se botlinka moc neliší, ale rozumím si s nimi víc než s Hirem a Rufusem. Hlavně po osobní stránce.

Po příchodu nové trojice hráčů se také určitě změnily nějak voice comms. Kdo teď zastává roli takového lídra? Popřípadě máte ty a Sacrifice nějaký významnější hlas k tomu, co se zrovna ve hře/ve draftu děje?

Změny v voice comms se moc nezměnily. Sacri shotcalluje early a později Kápo Vasked.

Jak zatím hodnotíš nový coaching staff a co přesně se zatím změnilo oproti minulému splitu?

Dost dobrý, změnilo se toho dost, ale hlavně playstyle. Jsme o dost víc agresivní a proaktivnější, než v minulém splitu.

Rovněž jste teď momentálně na bootcampu těsně před začátkem Mastercard Hitpoint Masters. Jak vypadá režim takového lolkařského bootcampu a jak si to zatím užíváš?

Vstanu v 9 a jdu hrát soloq. Potom máme dopoledne review, odpoledne scrimy a večer týmové aktivity.

Ve finále Guseppe MČR Tour jste měli možnost potkat SINNERS, kteří mají být vaším hlavním konkurentem. Co si myslíš o jejich předvedeném výkonu?

Myslím si, že nehráli dobře. Jestli nás chtějí porazit v Hitpointu, tak mají na čem pracovat.

Když už jsme u konkurentů, tak koho vidíš jako největší hrozbu na midu a proč?

Jediná hrozba může být Bendix, protože nevím jak hraje. Jinak se nikoho nebojím.

Jan "Sajator" Zítek
Jan "Sajator" Zítek
Foto: eSuba

Nyní už k tvým samostatným výkonům. Musím uznat, že show si předvedl jak na LeBlanc tak na Yasuovi solidní. Co vás jako tým inspirovalo právě k těmto pickům? + Co si myslíš o tom, že se Akali vrátila do mety a třeba například v LEC měla minulý týden skóre 7-1 W/L?

No já tu LeBlanc už hrát nechci, ale vždycky v draftu přijde "no tak to pickni ty onetricku". Yasua jsme pickli kvůli silné 2v2 jako answer do Lucian - Rumble. Myslím si, že Akali je dost silná a nikdo neví, jak proti tomu hrát.

Co říkáš na povolení Viega a Gwen. Dočkáme se v létě ve tvém podání jednoho z těchto šampionů a budou na stejné úrovni jako například tvoje LeBlanc? 

Myslím si, že tihle 2 šampioni jsou dost strong a je velká šance, že si je zahraju, ale na stejné úrovni jako LeBlanc určitě nebudou.

Na závěr bych se rád zeptal spíše tak obecně, jak vidíš šance eSuby v létě a případném postupu na European Masters?

Myslím si, že jsme favoriti na to vyhrát celou ligu. European Masters budou těžší, ale jsme schopni se dostat do Group Stage a urvat nějakou hru.


To je od nás a Sajatora vše. Nezapomeňte dnes v podvečer přijít fandit týmům, které začínají letní split Mastercard Hitpoint Masters. Dokáže eSuba s novou sestavou začít dobře a jít si za svým dvanáctým titulem? To vše nám napoví už tento herní víkend ve společnosti Hitpointu.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.