Přejít k hlavnímu obsahu

Finále European Masters přineslo smutný konec pro Fnatic a euforii v táboře Karmine Corp

20. 9. 2021 | 14:22 League of Legends Reportáž
Letní vydání European Masters je za námi a stejně jako na jaře, tak i tentokrát se z titulu může radovat francouzský tým Karmine Corp. Ten si tentokrát ve finále poradil s Fnatic Rising a znovu tak jeho hráči ukazují, že stojí o návrat do LEC. Dostane někdo z vítězné pětice znovu šanci na to předvést se v nejvyšší evropské lize?
Karmine Corp se stávají vítězem EU Masters!
Karmine Corp se stávají vítězem EU Masters!
Zdroj: Riot Games

Po vypadnutí všech českých a slovenských zástupců se pro domácí fanoušky stává European Masters lehce nezáživné. Ovšem pro ty, kteří si užívají skvělé zápasy a napětí okolo každého duelu, bylo včerejší finále opravdu něco. Dočkali jsme se všech pěti her poté, co se Fnatic Rising nadechli k jednomu z nejlepších comebacků, co tady za poslední dobu byly. Bohužel to ovšem o jednu hru nevyšlo.

Karmine Corp tak nadále potvrzují, že jsou neskutečně silným týmem s velkou fanouškovskou základnou, která je neustále žene dopředu. Speciálně ve Francii bychom mohli hovořit skoro až o ultras, což je vlastně pro růst esportu dobře, když ve světě za týmy stojí takové masy. Třeba se tenhle rok pro hráče, jako je například Saken a Cinkrof, výrazně zapíše do jejich životopisů a možná se jich dočkáme v příštím roce v LEC.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.