Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic jdou poprvé v historii CS:GO britskou cestou. Pátým hráčem se na zkoušku stává smooya

15. 10. 2021 | 17:20 Counter-Strike 2 Přestup
Hvězdný, ale také kontroverzní smooya se stává novou posilou organizace fnatic. Poprvé v historii tak bude mít legendární britská organizace většinu hráčů ze státu, kde má své evropské sídlo, ačkoliv ji má CS:GO scéna spojenou jen a jen se Švédskem.
smooya
smooya
Zdroj: BIG

Pro tým fnatic byl rok 2021 jeden z nejhorších v historii, a navíc je i velmi chaotický. Do původně švédské sestavy přišla britská dvojice Alex "ALEX" McMeekin a William "mezii" Merriman, ani to však nestočilo na postup na PGL Major Stockholm. Proto přišla další výrazná změna, která navíc přepisuje historii organizace.

Novou posilou se totiž stal Owen "⁠smooya⁠" Butterfield. Britský sniper přichází do fnatic na tříměsíční zkušební dobu, po které v případě spokojenosti může přijít plnohodnotná smlouva. Zaplní tak místo po Jacku "⁠Jackinho⁠" Strömovi Mattssonovi, který byl po neuspokojivých výkonech na pozici hlavního snipera a posledním místě na IEM Fall posazen na lavičku. Poprvé v historii CS:GO tak budou mít fnatic sestavu s většinou britských hráčů, navíc podpořenou ostrovním koučem. Dalším z kandidátů do sestavy byl rumunský talent Iulian "⁠regali⁠" Harjău, který patří mezi stavební kameny akademie fnatic Rising a v hlavní sestavě už zaskakoval.

Nový sniper, jenž má zkušenosti z týmů jako BIG nebo Movistar Riders, si se svým novým týmem již zahrál otevřenou kvalifikaci na IEM Winter, kterou fnatic úspěšně prošli a právě smooya byl tahounem svého týmu. První oficiální zápas podnikne nová sestava již v pondělí 18. října, kdy odstartuje druhá část kvalifikace na IEM Winter, kde nebudou chybět ani celky jako MOUZ a ENCE. Fnatic se v ní přestaví v následující sestavě:

 Švédsko Freddy "⁠KRIMZ⁠" Johansson
 Švédsko Ludvig "⁠Brollan⁠" Brolin
 Velká Británie Alex "⁠ALEX⁠" McMeekin
 Velká Británie William "⁠mezii⁠" Merriman
 Velká Británie Owen "⁠smooya⁠" Butterfield (trial)

 Velká Británie Jamie "⁠keita⁠" Hall (coach)

Štítky: fnatic, smooya
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.