Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalisté hrají Fortnite do noci i před zápasovým dnem, říká slavný trenér Jose Mourinho

2. 8. 2021 | 13:40 Fortnite
Fakt, že sportovci jsou v mnoha případech náruživými hráči, není žádnou novinkou. Někteří z nich se objevili na Twitchi nebo se účastnili turnajů, jiní zase mají dokonce vlastní esportové týmy – a to hlavně pro zábavu, nikoliv jako byznysový účel. Je ale všem jasné, že trenéři jejich klubů to vidí neradi, když to s hraním přehánějí.
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Zdroj: AS Roma

Sportovci a videohry, to už je zavedený pojem. Vždyť i na domácí scéně se pravidelně mluví o Jakubu Janktovi, který vlastní organizaci Sampi, a do Fortnite turnaje se svého času zapojil třeba David Pastrňák. Co se týče světa, tak třeba Antoine Griezmann má skoro až závislost na Football Manageru, který hrává na cestách, zatímco brazilští fotbalisté jsou proslulí natolik, že Neymar se spoluhráči provedl oslavu gólu inspirovanou ze hry.

Sportovní svět je plný různých lákadel a závislostí, do kterých se dá spadnout, v minulých desetiletích by se nejvíce hovořilo třeba o hazardu nebo návykových látkách, v současnosti ale mezi velká rizika patří právě i přílišné hraní videoher. Jedna věc je společně si na hotelovém pokoji při výjezdu na utkání nebo reprezentační sraz zahrát jednu dvě hry FIFY nebo NHLka, něco jiného je ale hrát hluboko do noci a narušovat si režim.

Přesně na tohle téma se v dotazu na Rapid Questions od svého nového zaměstnavatele, italského klubu AS Řím, vyjádřil jeden z nejslavnějších fotbalových trenérů Jose Mourinho. Jedním z témat byl právě Fortnite, na který zprvu jen řekl, že se jedná o noční můru. Následně se ale rozpovídal o něco více: „Fotbalisté u té sr**ky tráví celé noci, a to i když mají zápas hned další den.“ Do určité míry se tedy dá říci, že i mezi fotbalisty jsou závisláci.

Své by o tom mohl povědět třeba hvězdný finský hokejista Patrick Laine, u něhož se před dvěma lety hovořilo o tom, že právě hraní Fortnite stojí za jeho poklesem formy (ačkoliv nastřílel 30 gólů, což je stále nadprůměrný počin). V NHL je Fortnite opravdu velké téma, protože jeden klub svým svěřencům tuto hru dokonce výslovně zakázal a Fortnite byl také součástí pohovorů s mladými sportovci před draftem do nejslavnější hokejové ligy.

Podle různých zdrojů hrají i ti nejlepší, jako třeba Sidney Crosby, který se tím však na veřejnosti příliš nechlubí. Právě tohle je případná cesta, jak se minimálně vyhnout kritice od veřejnosti. Sportovní agenti napříč různými sportovními odvětvími doporučují, aby o hraní raději na sociálních sítích mlčeli. Potom tady ale máte případy, jak se brazilský fotbalista Casemiro setkává s profi hráči a sám Neymar se dokonce účastní showmatchů.

Štítky: Jose Mourinho
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.