Přejít k hlavnímu obsahu

Frediho fiasko končí změnami. Cryptova ale nabírá další velké hvězdy! Dotáhnou to do 1. Tipsport COOL ligy?

1. 9. 2021 | 20:39 Counter-Strike 2 Přestup
Sestavu s označením Headhunters jste v posledních týdnech mohli vidět na mnoha domácích soutěžích, kvůli povinnosti hrát pod organizací vystupují ve 2. Tipsport COOL lize pod názvem Cryptova. Do této pětice se naskládali hráči, kteří jinde nenašli angažmá, a i nyní, po dvou změnách se jim daří nacházet další hvězdná jména.
eSuba CS:GO tým 2020
eSuba CS:GO tým 2020
Zdroj: eSuba

Po čtyřech kolech 2. Tipsport COOL ligy je Cryptova jediným stoprocentním týmem soutěže. Dnes sice ztratila tenhle statut proti Dark Tigers, ale i přesto se nedá popřít, že v jejích řadách působí největší hvězdy. Tým se však musí v posledních dnech potýkat hned se dvěma odchody – oba jsou vynucené, ale z naprosto odlišných důvodů. Asi nikomu neunikla kauza kolem Karla 'fredi' Královce, který v neděli zapomněl na důležitý zápas v boji o postup na V4 International Cup a jeho tým byl posléze kontumován, Simon 'KWERTZZ' Horák zase chytil laso Entropiq Prague. V týmu bez plné podpory organizace se nedá očekávat, že by někdo nepřijal žhavou nabídku.

V sestavě Cryptovy tedy zůstává Šimon 'suplicK' Skuplík a bývalé duo hráčů Dark Tigers, které se vrátilo z portugalské štace v GTZ Bulls v nesprávný čas, Tomáš 'zyored' Cvaniga a Martin 'MAXX' Smolár. Právě z "hráčů na ocet" vznikla parádní sestava, u níž by se mohlo zdát, že nyní bude mít trhliny, jež budou složité zacelit. Ale realita je naprosto opačná. S týmem již v minulosti jako náhradník střílel Dominik 'NIO' Maxian a právě teď nastal ten čas, kdy do Cryptovy, či Headhunters, chcete-li, míří nastálo. Druhou posilou je Niův loňský spoluhráč z eSuby a naposledy člen ENTERPRISE esports, Lukáš 'Levi' Bouřa. Další velká hvězda, která nenašla uplatnění.

S novými posilami bude Cryptova nadále patřit mezi nejžhavější jméno mimo nejprestižnější domácí soutěže, hráči ale jistě budou hladoví, aby to tak v budoucnu nebylo. A kdo ví, třeba si skrze AOC MČR Tour na poslední chvíli vybojují také postup na Vodafone MČR v počítačových hrách, které se letos vrací před diváky do Brna.

Obměněná sestava týmu Cryptova / Headhunters:

 Česká republika Šimon 'suplicK' Skuplík
 Slovensko Tomáš 'zyored' Cvaniga
 Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
 Slovensko Dominik 'NIO' Maxian
 Česká republika Lukáš 'Levi' Bouřa

Štítky: Cryptova
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.