Přejít k hlavnímu obsahu

Gillete MČR 2019: Jaké je složení víkendové závěrečné kvalifikace?

18. 10. 2019 | 00:00 League of Legends
Gillette Mistrovství ČR v League of Legends se blíží a tento víkend se rozhodne o postupové čtyřce týmů, které se v listopadu představí na finálovém turnaji v Brně.
Gillette MČR 2019
Gillette MČR 2019

Titul mistrů České republiky letos obhajuje eSuba, která v roli favorita do boje vyrukuje pouze s jedním členem loňské sestavy. Tím je midlaner Random, jenž táhl svůj tým i v průběhu celé letošní sezony. Oproti poslednímu ostrému vystoupení uvidíme v barvách eSuby střelce Sirinoxe, který se připojil z rozpadlého Team Brute. Právě Brute je druhým týmem, který byl do kvalifikace pozván díky stříbru v regionální lize, ale tentokrát se ukáže v úplně odlišné sestavě. Ambiciózní tým tvoří většinou veteráni v čele s Necromartinem a Tarkym.

MČR 2019

Brute opustili i Mortsche a Kenapil (Cpt Lipánek), kteří půjdou do MČR kvalifikace s týmem Srdce nehasnou. Tento tým půjde do uzavřené kvalifikace s několika hvěznými navrátilci ze zahraničí. MakeitBetter působil na špičce italské scény, Rufus po konci v Polsku už v letním splitu pomohl AS Trenčín a o domácí titul se pokusí i šampion poslední sezony European Masters, Matyáš "Carzzy" Orság.

eSuba

Wondro
Jejky
Random
Sirinox
Vasked

Respawn

bobiistaa
Yellow
John
Axelent
Fury

NEOCORTEX

Cubík
Hříbeček
Patrickster
Calionor
Sirup

Brute.GG

Necromartin
Lylajn
RusO
Edems
Tarky

New Justice Gaming

Haklbery
annyeong
Kyoshi
Mauss
Munet

Encardy

DailomeR
DrDivorce
Toybu
Špagy
Maelstrom

Srdce nehasnou

Mortsche
Kenapil
MakeItBetter
Carzzy
Rufus

Vikingekrig Esports

Adiss
bubblepeet
Dread
Charca
Sufon

Mezi favority na postup se řadí i Vikingekrig Esports, kteří do boje vyrazí s dvěma nováčky. Na pozici AD Carry nastoupí jarní šampion domácí ligy Charca a na pozici junglera nastoupí veterán česko-slovenské scény, bubblepeet. Počítat se dále musí i s New Justice Gaming, v jejichž řadách najdeme annyeonga, Kyoshiho či Haklberyho a o své slovo se bude hlásit i sestava Fury Esport.

Samotná kvalifikace odstartuje v sobotu v 16:00, všechny zápasy o postup budou streamované u nás na Twitchi. Týmy se rozřadí do osmičlenného Double Elimination pavouka, ve kterém se bude vše hrát best-of-three. Před startem turnaje budeme vydávat samostatnou coverage, kde bude celý aktualizovaný průběh.

Gillette MČR 2019
Štítky: MČR, MČR 2019, Gillette