Přejít k hlavnímu obsahu

GLORE jsou největším překvapením Tipsport COOL ligy. Kdo nakonec dokráčí do baráže?

14. 5. 2021 | 17:22 Counter-Strike 2
2. Tipsport COOL liga se rozloučila s týmem Gravity, všichni ostatní ale pokračují a boje o nejvyšší příčky díky tomu vrcholí. Za námi je v tuto chvíli již předposlední kolo, díky němuž známe prvního účastníka posezónní baráže.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

Tým GLORE se do ligy dostal na poslední chvíli, avšak od prvních kol jeho hráči prokazovali, že zde opravdu nebudou do počtu. Za první tři zápasy neztratili jedinou mapu a bylo jasné, že tu máme žhavého kandidáta na postup do baráže. Od té doby sice GLORE ve dvou případech vyhráli pouze za dva body, což hlavně proti OVG bylo velkým překvapením. Jiné zakopnutí ale za dosavadní průběh nepřišlo a díky tomu jsou před posledním kolem v čele tabulky. O jediný bod za nimi jsou Universe, kteří jedinou prohru utržili právě proti nim, jinak jsou stoprocentní. Zatímco GLORE už mají jistotu účasti v baráži, Universe to ještě v závěru potřebují stvrdit.

Na třetím místě se nachází BloodyDevils, kteří už ale jako první mají dohráno, tudíž poskočit již výše nemohou. Jediným, kdo druhé místo tedy ohrožuje, bude v závěrečném hracím dni tým Value Skins okolo Romana 'blade' Pilného. Zbytek tabulky už je bohužel rozdělen, takže je jasné, kdo bude muset po základní části bojovat o setrvání proti novým aspirantům o druhou ligu. Pro Gifted.uRage půjde o velké zklamání, akademie Sazka.BRUTE Evolution může být vděčná za každé získané zkušenosti. OVG se naopak řadí mezi ty, kteří relativně brzy vystříleli všechny přestupové možnosti a s improvizovanou soupiskou to bývá mnohdy složité.

O všem rozhodnou dva zápasy z posledního kola, které je na programu 19. května. Universe budou o posun na první místo, což by jim zajišťovalo papírově slabšího soupeře z 1. Tipsport COOL ligy, usilovat v zápase proti Sazka.BRUTE EVO. GLORE naopak svoji pozici budou bránit proti ValueSkins, kteří pro jakýkoliv posun potřebují bezpodmínečně vyhrát za tří body, a ještě doufat v prohru 0:2 Universe. Zápletka je jasně daná a ve středu se dozvíme, jak dopadne. Stejně tak se očekává závěr bojů mezi elitou, kde je zatím spousta týmů ve hře.

Aktuální tabulka soutěže
Aktuální tabulka soutěže
Zdroj: web soutěže
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.