Přejít k hlavnímu obsahu

Hackeři ve Warzone mohou hru nechat zamrznout a spadnout

8. 7. 2021 | 08:00 Warzone
Poslední dobou se nám s cheatery v multiplayerových hrách zdarma roztrhl pytel. Hráči cheatují v Apex Legends, scriptují v League of Legends nebo používají aimbot a wall hack v Call of Duty: Warzone. Navzdory snaze vývojářů hackerům zamezit hackeři stále nalézají nový způsob jak na anti-cheat vyzrát.
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone
Zdroj: Google

To, že síla hackerů ve hře je prakticky neomezená, dokazuje i streamer Thomas Trewren s přezdívkou Tommey. Ten poklidně hrál Warzone a chtěl se napojit do další hry. Záhy se k němu ale připojil člověk, který už na první pohled díky jeho nicku vypadal jako hacker. Tommeymu řekl ahoj a následně celá hra spolu s Battle.net klientem zamrzla, po pár sekundách spadla a hodila chybovou hlášku.

Poté, co se streamer napojil zpět do hry, za ním příšel ten samý hacker, který se ho optal, zdalipak by chtěl něco ohledně Warzone vědět. Streamer následně odpověděl, že o něco takového úplně nemá zájem, načež následovala poměrně zajímavá otázka od hackera. 

Ani když udělám tohle?

 

Hra tak spadla znovu a streamer si byl stoprocentně jistý, že za spadlou hrou a chybovou hláškou stojí neposlušný hráč. Nebyl ale sám, komu se něco podobného stalo. Profesionál z Call of Duty League Joe "MerK" DeLuca prozradil, že jemu se stala ta samá věc. Za pád hry přitom může hackerova přezdívka, kterou si dotyčný prodlouží, dá do ní různé znaky a podobně. To způsobí, že to hra prostě a jednoduše neunese a spadne. 

Vývojáři z Raven Software ale o problému již ví a pracují na jeho opravě. Je však takřka zaručené, že cheateři si najdou nový způsob, jak hru ostatním znepříjemnit a nekonečný souboj tak bude pokračovat dál.

Zdroj: Twitter
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.