Přejít k hlavnímu obsahu

Hledání kouče SINNERS stále pokračuje. Je na obzoru další varianta?

6. 5. 2021 | 17:40 Counter-Strike 2
Chvílemi to vypadá, že SINNERS Esports mají všechno a mašina šlape jak hodinky. Skutečnost za oponou ale může být pomíjivá. Jedním z takových prvků je například přítomnost kouče, která v posledních týdnech opět chybí. Dostává se ale do hry nová možnost, která by vše jednou provždy vyřešila?
Tomkeejs
Tomkeejs
Zdroj: MČR 2016

SINNERS začali svoji pouť na CS:GO scéně začátkem loňského roku, tehdy ještě nejprve bez kouče. Kolem týmu ale poletoval Tomáš 'efron' Pechman, který nakonec tohle křeslo obsadil a týmu se naplno věnoval. Po několika měsících se ale přesunul do role týmového manažera a hledání ideálního kouče pokračovalo. Ničemu nepomohla ani přítomnost švýcarského analytika Bruna 'Dukkha' Lopese, který se také po čase vypařil. V listopadu to vypadalo, že SINNERS našli zlatý důl v Michalu 'KETUBOR' Csontošovi, ale také tohle spojení po méně než půl roce ztroskotalo. Na serveru se zase začal objevovat efron, dlouhodobé řešení tohle ale není.

Trenérské řemeslo je dlouhodobým problémem domácí scény. Na špici se točí několik jmen, mezi něž jen zřídka přibude nějaké nové, navíc tu není příliš mnoho aktivních hráčů, u kterých by se dalo tušit, že v budoucnu budou zcela jistě směřovat ke koučování. Jako by tu chyběla jedna generace bývalých ostrostřelců, čest výjimkám.

SINNERS po náhlém konci KETUBORa zvažovali dokonce i nad zahraniční variantou, nejčastěji se v kuloárech skloňovalo jméno Sergeje 'lmbt' Bezhanova, jehož moc dobře zná Tomáš 'oskar' Šťastný z dob působení v HellRaisers i mousesports. Do třetice všeho dobrého ale nenastává, všechno tak nějak vyšumělo do prázdna. Vedle KETUBORa se dokonce testoval nadějný domácí analytik, ani on ale neměl ambice stát se hlavním koučem.

Dark Tigers CS:GO tým
Dark Tigers CS:GO tým
Foto: Dark Tigers

Bez trenéra nejde na vysoké úrovni hrát, tedy určitě ne dlouhodobě. Další volba by podle všeho mohla padnout na zkušeného in-game leadera Tomáše 'Tomkeejs' Tomku, který sice minulý rok strávil na VALORANT scéně, ale začátkem letošní sezóny se opět vrátil k milovanému CSku. Hráčské angažmá se mu sehnat nepodařilo, nyní to však vypadá, že by se mohl vrátit v trošku jiné roli. Od středy totiž figuruje na soupisce SINNERS v lize ESEA, zatímco efron je v ní označen jako neaktivní. Ať to působí všelijak, tak u prvního zápasu v ESEA Premier se Tomkeejs nacházel na serveru s týmem. Všemožné spekulace jsou tedy jednoznačně na místě.

Bývalý kapitán Inside Games nebo Dark Tigers a šampion Supreme Masters je sice o více než šest let mladší než oskar, současně se ale dobře zná s IGL týmu Sebastianem 'beastik' Daněm ze společných dřívějších angažmá. Pokud SINNERS nehledají někoho, kdo jejich hru kompletně povede, ale spíše postavu, která pomůže pilovat chyby a připravovat se na soupeře, mohl by být Tomkeejs zajímavou volbou. Jaká bude v tomhle případě realita, ale ukáže až čas. Skutečnost je ale taková, že by si SINNERS nového kouče jednoznačně zasloužili.

Štítky: SINNERS, Tomkeejs
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.