Přejít k hlavnímu obsahu

Hot tub streamerky Amouranth a Indiefoxx se vrací. Unban dostaly po pouhých 3 dnech

22. 6. 2021 | 18:36 Twitch.tv
Amouranth a Indiefoxx dostaly společně s dalšími před několika dny ban v souvislosti s natáčením kontroverzních ASMR videí v sugestivních pózách. Ban ovšem trval pouhé tři dny.
Amouranth/Indiefoxx
Amouranth/Indiefoxx
Zdroj: Amouranth/Indiefoxx

Když Twitch vytvořil kategorii věnovanou (nejen) hot tub streamům, začala jejich sledovanost klesat. Některé vířivkové streamerky se však nevzdaly a přesunuly se do ASMR kategorie, kde zvukové podněty, tolik typické pro ASMR, vytvářely v poněkud sugestivních pózách, těsných legínách olizováním mikrofonů. Twitch se rozhodl zasáhnout a Kaitlyn „Amouranth“ Siragusa a Jenelle „Indiefoxx“ Dagres tak skončily s banem, který ovšem neměl dlouhého trvání. Po třech dnech byl zrušen a streamerky tak mohou opět vesele natáčet. 

Situace vzbudila v Twitch komunitě nepřekvapivou reakci vzhledem k tomu, že v případě Amouranth i Indiefoxx se jednalo již o několikátý letošní prohřešek potrestaný zabanováním. Twitch se většinou drží pravidla „třikrát a dost“ a po třech potrestáních uděluje perma-ban. Jelikož se tak nestalo ani u jedné, šíří se spekulace o nespravedlivém zvýhodňování ze strany Twitche.

Amouranth ASMR
Amouranth ASMR
Zdroj: Twitch Amouranth

Kontroverzní ASMR videa s olizováním mikrofonů jsou možná trochu moc a nelíbí se jak skutečným ASMR streamerům, tak ostatním členům z širší Twitch komunity. K situaci se vyjádřila jak oblíbená Pokimane, tak virtuální streamerka CodeMiko. Možná i proto Twitch před pár dny zasáhl. Nyní se jako obvykle k vzniklé situaci platforma dosud nevyjádřila a těžko říct, zda se vůbec nějakého komentáře dočkáme.     

Z přiložené ukázky sami nejlépe posoudíte, zda takové vysílání patří nebo nepatří do ASMR kategorie. Amouranth i Indiefoxx jsou významnými tvářemi Twitche a odebírají je miliony lidí, každý jejich stream sledují desítky tisíc. Přesto je ale otázkou, jak dlouho mohou okatě porušovat zásady Twitche a unikat většímu potrestání. Platforma v minulosti uznala, že má co zlepšovat v záležitosti moderování. Možná v brzké budoucnosti uvidíme další vývoj této situace, třeba v podobě nové kategorie?