Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči věnovali přes 100 000 dolarů charitě na podporu transgender jedinců během 24 hodin

12. 10. 2020 | 09:00 Magic: The Gathering Arena
Pořadatel z Tolarian Community College, Brian „The Professor“ Lewis, dokázal vybrat přes 100 tisíc dolarů pro neziskovou organizaci Trans Lifeline, a to během pouhých 24 hodin.
Professor
Professor

Tolarian Community College je v komunitě Magic: The Gathering dobře známá, neboť vytváří obsah a získává peníze pro různé neziskové organizace. V minulosti se odehrál například Ice Bucket challenge, nebo si Professor oholil hlavu pro děti, v nejnovější finanční sbírce se ovšem překonal – za jediný den vybral částku, která pro Trans Lifeline představuje 5 % celého ročního rozpočtu. 

Původní cíl byl skromnější, „pouhých“ 20 tisíc dolarů pro Trans Lifeline, neziskovku, která poskytuje finanční a emocionální podporu trans komunitě. Sbírka měla pro Professora i trochu osobní podtón, neboť má v Magic komunitě mnoho přátel, jejichž životy byly zachráněny právě díky zmíněné charitě. A jak vůbec sbírka fungovala? Jednoduše, Professor shromáždil giveaway sběratelských předmětů z MTG pro ty, kteří během 24 hodin přispěli.  

Zpráva o sbírce se rychle rozšířila a další content creatoři této hry a organizace začali přispívat své vlastní sběratelské předměty, aby bylo případné přispění ještě lákavější. Card Kingdom například přidalo koncept boxy Zendikar Rising a Josh Krause zase originální obraz Final Strike, jehož autorem je John Coulthart.   

Rozdáno bylo během 24 hodin celkem 46 předmětů, vybralo se úctyhodných 116 tisíc dolarů. Tento případ je krásným případem toho, jak se může herní komunita semknout, pokud jde o něco důležitého. Giveaway už sice skončil, ale stále je možné přispět na oficiálních stránkách Trans Lifeline.

Štítky: charita, stream