Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Fall je poslední šancí dostat se na Major, zabojují o postup i SINNERS?

19. 8. 2021 | 11:50 Counter-Strike 2
ESL oznámilo poslední RMR turnaj, který rozhodne o postupujících na listopadový PGL Major. Na IEM Fall se představí celkem 60 celků, mezi kterými by nemuseli chybět ani SINNERS.
IEM Fall
IEM Fall
Zdroj: Twitter @IEM

Už v listopadu nás čeká první CS:GO Major po více jak dvou letech, kterým bude PGL Stockholm. Ještě předtím však zbývá vyřešit hádanku, kdo se vlastně největšího turnaje ve světě Counter-Striku zúčastní. Právě na tuto otázku odpoví IEM Fall, který bude ve všech šesti regionech sloužit jako finální RMR turnaj.

Domácí fanoušky bude jistě nejvíc zajímat evropský region. Ten se jako jediný uskuteční jako LAN a představí se v něm rovnou 24 týmů. Svou účast mají jistou David "Frozen" Čerňanský s mousesports a také Martin "STYKO" Styk s FPX, kteří momentálně okupují v RMR žebříčku 4. a 8. příčku.

Díky velkému množství slotů je však dost možné, že na turnaj probojuje i některý další zástupce naší scény. Nejvíce nadějí se bude vkládat do české jedničky SINNERS, kteří jsou v současnosti 12. nejlepším evropským týmem a tento turnaj by si rozhodně neměli nechat ujít. O postup se bude pokoušet i řada dalších domácích celků.

A nereálný není ani postup na samotný Major – vzhledem k distribuci bodů by mohlo pro postup stačit umístění mezi TOP 12 týmy. První kvalifikace začínají již příští víkend, samotný turnaj se uskuteční na přelomu září a října na dosud nespecifikovaném místě.

Boj o postup na Major čeká i ruské zástupce české organizace Entropiq, kteří to však budou mít o něco těžší. V nabitém CIS regionu totiž postupuje pouze 5 nejlepších, ale EIQ momentálně po nepříliš vydařených předchozích RMR turnajích sedí až na 8. místě. Pro postup tak budou muset v konkurenci 12 týmů výrazně zazářit.

Boje o postup však budou probíhat i v další regionech. V Severní Americe se utká o poslední body 12 celků, vždy 4 týmy se utkají v jihoamerickém, asijském a oceánickém regionu. Kompletní složení Majoru bychom se měli dozvědět 10. října, kdy se odehrají poslední zápasy IEM Fall.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.