Přejít k hlavnímu obsahu

Jaká byla kvalifikace na letošní MČR a kdo patřil mezi její největší hvězdy?

31. 10. 2021 | 10:44 Counter-Strike 2 MČR
V neděli se nám definitivně uzavřela finální osmička týmů, které se už zanedlouho poperou o titul mistra České republiky pro rok 2021. Cesta na onen největší turnaj tohoto roku byla samozřejmě zrádná a velmi trnitá. Pojďme se podívat, komu se kvalifikace vyvedly a kdo překvapivě naopak utřel nos.
Vodafone MČR 2019
Vodafone MČR 2019
Zdroj: PLAYzone / MČR

Pouze měsíc a pár dní nás dělí od největšího turnaje tohoto roku, který se odehraje na naší půdě v Brněnském výstavišti. O titul mistra České republiky pro rok 2021 se popere celkem osm týmů. Čtyři týmy si svůj postup musely vydobýt skrze tři kvalifikační turnaje a 1. Tipsport COOL ligu. Zbylé čtyři celky byly následně vybrány na základě získaných MČR bodů, které hráči sbírali v průběhu celého roku.

První kvalifikační turnaj proběhl již v březnu a jednalo se o HAL3000 MČR Tour. SINNERS se sice ve finále proti Entropiq Prague zapotili, ale i přesto si nakonec první MČR slot odnesli právě oni. Jak už bývá zvykem, hlavními tahouny byli Adam "NEOFRAG" Zouhar s Tomášem "oskarem" Šťastným. Cenu pro nejužitečnějšího hráče si však nakonec odnesl druhý jmenovaný, a to hlavně kvůli vydařenějšímu finálovému zápasu.

HAL3000 MČR TOUR
HAL3000 MČR TOUR
Zdroj: PLAYzone

Následoval druhý kvalifikační turnaj, který nesl název AORUS MČR Tour, jenž ovládla s velkým přehledem eSuba. Kromě samotného slotu na Vodafone MČR 2021 se jim podařilo vyhrát všech pět zápasů rozdílem 2:0. MVP si odnesl Dominik "NIO" Maxian, ale kromě něj podal výborný výkon i eSubácký sniper Dominik "blogg1s" Janita.

AORUS MČR TOUR
AORUS MČR TOUR
Zdroj: PLAYzone

Přímý postup čekal i na vítěze 10. sezóny 1. Tipsport COOL Ligy. Hlavním favoritem byli samozřejmě Entropiq Prague, ale postupem času začali vystrkovat růžky hlavně ENTERPRISE. Kvalitní výkony nepodávali jenom u nás, ale i na zahraniční scéně, kde momentálně zastávají 60. příčku ve světovém žebříčku. Na titul měli zálusk i Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport, avšak play-off se jim tolik nevyvedlo, a tak se museli spokojit s 3. a 4. místem. O titul a slot na Vodafone MČR 2021 se tak poprali Entropiq Prague s ENTERPRISE a vítězně z tohoto duelu nakonec vyšel druhý zmiňovaný celek. David "forsyy" Bílý podával stabilní výkony celou sezónu, a i když to nebyl on, kdo v play-off bezkonkurenčně zářil, i přesto si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče právě on.

TIPSPORT COOL LIGA
TIPSPORT COOL LIGA
Zdroj: PLAYzone

Poslední možností, jak získat přímý slot na nadcházejícím Vodafone MČR 2021, byla AOC MČR Tour. Kandidátů na postup bylo několik, ale Dynamo Eclot posilněné o Lukáše "capseNa" Koláčného dokázalo zdolat všechny soupeře, kteří jim stáli v cestě. Ve finále narazili na EERINESS MARVO, ale Dynamo Eclot neponechali nic v náhodě a hravě si s nimi poradili. MVP si odnesl výborně hrající capseN a seznam přímo postupujících týmů se tímto uzavřel. Doplňující čtveřice týmu vzešla z nasbíraných MČR bodů za celý tento rok. S velkým přehledem a se ziskem 2500 bodů postoupili Entropiq Prague. Dalšími postupujícím celky se staly Sampi.Tipsport, EERINESS MARVO a GLORE. Postup utekl velmi těsně týmu Dark Tigers, kterým chybělo na postup něco přes 200 bodů.

AOC MČR TOUR
AOC MČR TOUR
Zdroj: PLAYzone

Seznam účastníků je tímto kompletní a nás tak už za necelý měsíc čeká nabitý turnaj, kde finanční odměny dosahují do výše rovného půl milionu korun. Hlavními favority budou samozřejmě SINNERS, kteří obhajují titul z minulého roku. Útok na Mistra České republiky pro rok 2021 však můžou vyhlásit doslova všechny týmy, jelikož česko-slovenská scéna letos v zahraničí nasbírala mnoho zkušeností, které by mohla na tomto největším turnaji roku zúročit. Co myslíte, budeme svědky překvapení, nebo SINNERS obhájí svůj titul?

MČR PC
Štítky: MČR
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.