Přejít k hlavnímu obsahu

Jakého snipera zlákají Astralis? Podle spekulací je blízko podepsání vysněného kontraktu mertz

9. 6. 2021 | 18:19 Counter-Strike 2
Jsou to skoro dva měsíce od možná největšího přestupu v CS:GO historii. Řeč je samozřejmě o odchodu dánského snipera device z Astralis. Na jeho místo byl dosazen náhradník Bubzkji, ale vypadá to, že vedení má v plánu posílit, protože plnohodnotný sniper je prostě potřeba. V hledáčku Astralis se ocitl mertz z Nordavindu.
Heroic mertz
Heroic mertz
Zdroj: HLTV.org

Zčistajasna přišla na konci dubna zpráva o tom, že slavný dánský sniper Nicolai "dev1ce" Reedtz opouští Astralis a vydává se na novou cestu ve švédském NiP. Díra v kádru, kterou po sobě zanechal, byla bezpochyby obrovská, protože nahradit čtyřnásobného Major vítěze v nejlepším týmu historie je tvrdý oříšek. Na jeho místo zasedl náhradník Lucas "Bubzkji" Andersen, který nebyl do té doby příliš vytěžovaný a navíc nezastává roli hlavního AWP hráče. Ve vzduchu proto visela otázka, zdali je toto řešení permanentní či nikoliv.

Podle spekulací to vypadá, že Astralis hledají novou posilu do jejich týmu na pozici hlavního snipera. V hledáčku se velmi rychle ocitl Daniel "mertz" Mertz, coby bývalý reprezentant organizací jako je Heroic či North. Mertz momentálně působí v mezinárodním celku Nordavind, se kterým podává slušné výkony a hlavně se mu daří po individuální stránce, což je nejspíše jeden z důvodů, proč se o něj Astralis zajímají. Kromě něj se nabízí i možnost sáhnout po ne tak zkušeném hráči, avšak velmi mladém a talentovaném v podobě Philipa "Lucky" Ewalda, který hraje pod křídly organizace Tricked, jež vychovala na dánské scéně již mnoho talentů.

S největší pravděpodobností to však vypadá, že Astralis dají na zkušenosti a bude to mertz, kdo doplní tým vedený kapitánem Lukasem "gla1ve" Rossanderem. Jestli bude šestičlenná sestava rotovat či někdo bude na lavičce zatím není jasné, tak či tak doufejme, že se Astralis s odchodem dev1ce vypořádají po svém a budou stále horkými adepty na trofeje. Do budoucna se však nezdá být mimo hru ani ještě větší zásah do sestavy.

Šestičlenná sestava Astralis by měla dle spekulací vypadat takto:

 Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen
 Dánsko Andreas "Xyp9x" Højsleth
 Dánsko Lukas "gla1ve" Rossander
 Dánsko Emil "Magisk" Reif
 Dánsko Lucas "Bubzkji" Andersen
 Dánsko Daniel "mertz" Mertz

 Dánsko Danny "zonic" Sørensen (trenér)

Zdroj: @puffin27
Štítky: Astralis, mertz
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.