Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS splnili povinnost a dnes je čeká životní zápas. Od 18:00 vyzvou brazilské hvězdy FURIA!

4. 5. 2021 | 15:30 Counter-Strike 2
SINNERS Esports šlapou jako hodinky a formu ukazují i v momentálně probíhajícím Spring Sweet Spring 1. Tam si v prvním kole play-off po náročném souboji poradili s Lyngby Vikings a postoupili do čtvrtfinále, kde na ně zítra v 18:00 čeká největší favorit celého turnaje - brazilská mašina FURIA!
oskar
oskar
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Hráči SINNERS v posledních týdnech opravdu válí, předvádějí skvělé výsledky a pomalu se blíží zpátky ke světové třicítce. Kromě bronzového místa v EDC 3 či postupu do play-off REPUBLEAGUE Tipos S1 z prvního místa bojují i v turnaji od Relog Media - Spring Sweet Spring 1. Tam v prvním kole play-off potkali Lyngby Vikings, což byl ten nejpříjemnější soupeř, kterého mohli dostat. Vikingové se totiž do vyřazovací části dostali velmi překvapivě a nebyly jim vkládány příliš velké naděje. Jenže dnes překvapili! 

Veto bylo pro SINNERS úplně stejné, jako včera proti SKADE. Tím pádem jsme se podívali na Vertigo, posléze na soupeřův Train a v případě potřeby i na Inferno! Brzké ranní vstávání se u SINNERS zřejmě projevilo a Vertigo nebylo vůbec podle očekávání. První polovina sice skončila s velkou zásluhou NEOFRAGa v jejich prospěch 9:6, ta druhá už ale nebyla vydařená. I když si SINNERS za teroristickou stranu ze začátku drželi stále bodový odstup, Lyngby Vikings se zdáli být lepší a po pár kolech se dotáhli na stav 12:12. V náporu pak bohužel pokračovali, sebrali si  další tři kola a na jejich kontě už svítila nebezpečná patnáctka. Hříšníci se ale nevzdali a dali se na comeback. Vyhráli další kolo, v posledních dvou však měli brzy po začátku nevýhodu 2v4. Skvělý SHOCK ale situaci vždy  dokázal pohotově vyřešit a poslal zápas do prodloužení. Tam však vikingové opět předvedli skvělou hru a ani pěkný pokus o clutch od NEOFRAGa nakonec nezabránil prohře 17:19.

S velmi těžkou pozicí tak naši čeští miláčci vstupovali na Train. Pokud chtěli pomýšlet na postup, museli zahrát více než na 100% a mapu vyhrát. A přesně to se jim podařilo! Za CT stranu nasadili hned od začátku velké tempo, odráželi pokusy svého soka a dostali se do vedení 7:1. Pak sice trochu polevili, ale první polovina šla stejně nakonec v jejich prospěch za stavu 9:6. Velká motivace vyhrát a dostat duel na Inferno byla opravdu znát, což potvrdil i start druhé půlky. Skvěle hrající beastik vyhrál společně s oskarem pistolové kolo a od té chvíle už vikingové začali tahat za kratší konec provazu. SINNERS hráli na výbornou, svému soupeři pustili už pouze jedno kolo, celkově vyhráli 16:7 a na rozhodující Inferno určitě vstupovali v lepší náladě!

Oblíbená mapa oskara a spol. se ze začátku nevyvíjela moc dobře, Lyngby Vikings totiž začali výborně za bránící stranu a dostali se do velkého vedení 7:1. SINNERS si do svoji tabulky nakonec připsali alespoň 5 bodů, nic radostného to ale pro ně určitě nebylo. Druhá polovina už ale byla o něčem jiném! SINNERS dokázali výborně získat důležité pistolové kolo a dali se na velké tažení za srovnáním skóre. To se jim i podařilo a stav se byl po malé chvíli dokonce 12:11 ve prospěch našich borců. Pak ale vikingové dobře zaútočili na "áčkový" site a po následně špatně vychytané agresi od SINNERS se dostali do trháku 14:12. V následujícím kole ale třemi rychlými killy zaúřadoval ZEDKO, který dnes mimochodem slaví 23. narozeniny, a drama pokračovalo. Tento epický zápas se nakonec po nervy drásajících kolech dostal až do prodloužení. Tam už se začal probouzet do té doby nevýrazný NEOFRAG, hříšníci sebrali všechny tři kola za CT stranu a hned po výměně stran celé drama ukončili!

Je třeba smeknout před Lyngby Vikings, hráli výborně a určitě vypadli s hlavou vztyčenou vzhůru. My se ale už těšíme na zítřejší osmnáctou hodinu, kdy na SINNERS bude ve čtvrtfinále čekat brazilská FURIA, která na své soupisce čítá hvězdná jména jako arT, junior či yuurih a momentálně okupuje sedmou pozici v HLTV žebříčku. 

Spring Sweet Spring #1: play-off pavouk
     Finsko ENCE0         
  Rusko EPG Family2 Úterý 9:00   Rusko EPG Family2      
 Pondělí 12:00   Rusko EPG Family2         
  Bulharsko SKADE0    Středa 12:00   Rusko EPG Family1   
     Švédsko fnatic2         
  Austrálie EXTREMUM2 Úterý 12:00   Švédsko fnatic0      
 Pondělí 15:00   Austrálie EXTREMUM1         
  Polsko AGO0       Středa 18:00   Rusko forZe 
     Rusko Spirit0         
  Kazachstán K230 Úterý 15:00   Rusko forZe2      
 Pondělí 18:00   Rusko forZe2         
  Rusko forZe2    Středa 15:00   Rusko forZe2   
     Brazílie FURIA2         
  Česká republika SINNERS2 Úterý 18:00   Brazílie FURIA1      
 Pondělí 9:00   Česká republika SINNERS1         
  Evropa Lyngby Vik.1            
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.