Přejít k hlavnímu obsahu

Ještě více kolizí a soubojů jak na Silverstonu! Druhý závod Logitech McLaren G Challenge je za námi!

26. 9. 2021 | 15:19 Virtuální závody Reportáž
Druhý víkend v rámci Logitech McLaren G Challenge je za námi a Monza znovu zvedla úroveň našich závodů. Pokud se vám zdálo, že na Silverstonu se jezdci moc nešetřili, tak tady to byl naprostý extrém. Došlo k tolika kolizím a ťuknutím, že se to ani pořádně nedá spočítat. Ovšem kupodivu se v podstatě nic nestalo v první zatáčce, což je na Monze velice vzácné.
Monza je za námi!
Monza je za námi!
Zdroj: Logitech

Ještě před samotným závodem nás samozřejmě čekala kvalifikace, kde jsme ovšem neviděli vůbec nic nového. Martin Kadlečík pro sebe i tentokrát dokázal urvat pole position s časem 1:46.779, ale bylo to opravdu těsné, protože pouhé tři setiny dělily jeho a druhého Lukáše Matěju. Ten si určitě dělal zálusk na dobrý start, protože letmý start na Monze a slipstream do první zatáčky poskytuje opravdu velkou výhodu.

Ovšem Martin Kadlečík načasoval svůj start perfektně a nedal šanci nikomu jinému reagovat lépe. Poté už se závod nesl ve stejném duchu, jako ten na Silverstonu – teda alespoň na prvním místě, protože na dalších pozicích nastal chaos. Speciálně špatně na tom byl právě druhý nejlepší v kvalifikaci Lukáš Matěja. Tomu nevyšlo prvních pár kol a musel začít svoji stíhací jízdu a kontrolované útoky, aby nenastala žádná zbytečná kolize.

Logitech McLaren G Challenge
Logitech McLaren G Challenge
Foto: Logitech

Tím se ovšem neřídili jezdci hlouběji v poli, protože zde jsme mohli sledovat plno soubojů na hranici pravidel, některé už dokonce možná za, ale nicméně pro neutrálního fanouška skvělá podívaná. Když se vrátíme zpátky do nejlepší pětky, tak Lukáš Matěja zde předváděl famózní jízdu, kdy dokázal po určité době předjet všechny, kteří jeli před ním. Teda až na Martina Kadlečíka, který si připsal svou druhou výhru v řadě a stejně jako na Silverstonu, tak i tady to nejrychlejší kolo závodu.

Nyní nás čeká dvou týdenní pauza před závodem na maďarském Hungaroringu. Ten je známý pro svou úzkou trať, na které není zrovna nejjednodušší předjíždět. V podstatě jediné místo, kde mají jezdci šanci vyzrát na své protivníky, je brždění do první zatáčky a následující dvojice zatáček, kde se pokaždé všichni snaží měnit neustále stopu, aby získali těch pár centimetrů navíc v nájezdu na rovinku před zatáčkou číslo 4.

Výsledky závodu na Monze
Výsledky závodu na Monze
Foto: PLAYzone.cz
Průběžné pořadí Logitech McLaren G Challenge
Martin Kadlečík33
Martin Lorenc27
Lukáš Matěja26
Lukáš Markvart25
Jaroslav Roth21
Adam Zámečník18
Jan Lomjanský14
Jan Klimeš13
Tomáš Tměj13
Pavel Eisenhammer11
Tomáš Hora10
Ladislav Oulehla10
Šimon Vozárik10
Kamil Radvanský9
Petr Holman8
Pavel Doležal7
Adam Celárek2
Oldřich Štěpanovský1

 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.