Přejít k hlavnímu obsahu

Keď majú nad nami Entropiq vyhrať, tak vyhrajú. Jak vnímá šance v play-off IGL Sampi.Tipsport?

16. 9. 2021 | 14:18 Counter-Strike 2 Rozhovor
Ve třetím rozhovoru před play-off 1. Tipsport COOL ligy tu máme in-game leadera týmu Sampi.Tipsport. Ten se oproti předpokladům dostal do vyřazovacích bojů dokonce ze druhého místa, jen málokdo by si ale troufnul říci, že jsou druhým největším kandidátem na titul. Jak nejdůležitější hlas týmu vnímá svého semifinálového rivala?
system
system
Zdroj: grafika PLAYzone

Kdyby ti někdo před základní částí řekl, že skončíte druzí, věřil bys tomu, že na to máte?

Úprimne? Keby mi niekto pred sezónou povedal, že skončíme v Tipsport COOL lige druhý, asi by som sa začal smiať. Ale bol som si takmer istý, že môžeme vyhrať proti hocikomu, keďže boli nejaké shuffle pred sezónou ako vždy a každý sa v podstate ešte zohrával. Ale na 2. miesto som nás určite nedával.

Myslíš, že pořadí po základní části určuje pozice favoritů? Že jste druzí největší favorité na titul?

Určite nie. Predsa len to bola základná časť, kde stačilo byť top4, aby sme postúpili do play-off, a tímy, ktoré mali playoff isté, neriešili poradie, si myslím. Keďže ajtak na výhru ligy treba 2 zápasy vyhrať v play-off, takže to neodzrkadľovalo najreálnejší stav tímov.

Vy jste mluvili hlavně o dlouhodobých cílích, prozatímní výkony hádám hodnotíš nad plán?

Nečakal podľa mna ani jeden z nás, že budeme mat výsledky, aké máme. 

V čem vnímáš vaši největší sílu? Je to kombinace více faktorů, nebo je něco, co si skutečně pochvaluješ?

Nemyslím si, že máme nejakú časť hry silnejšiu než ostatné. Máme veci, ktoré robíme dobre, a veci, ktoré robíme zle alebo nevieme robiť.

Z týmů jste nejvíce využívali bootcampy, díky čemu jste se hodně s týmem sblížili. Vnímáš to jako silnou zbraň?

Kvôli bootcampu sa náš progres zrýchlil a mali sme už “nabehané” veci, ktoré ostatne tímy ešte nemali. V play-off ale toto nebude rozhodujúci faktor pre nás.

Z hlediska zbraní měl zur1s dokonce z celé základní části největší K/D. Myslíš, že na něj budou cíleně soupeři hrát?

Nemyslím si, že sa na nás tímy nejak špeciálne zamerajú. Určite si pozrú nejaké naše zápasy, ale vyslovene nejak counterovať zur1sa nie. Jednak je to ťažké, keďže robí veľa vecí podľa uváženia a málokedy robí to isté.

Vy se v semifinále utkáte proti Entropiq Prague. Překvapilo tě, že skončili až za vámi? V jaké očekáváš, že budou formě, i s posilou Kwertzzem?

Entropiq Prague je jeden z tých tímov, ktorý poradie v základnej časti podľa mňa nejak neriešia. Keď majú vyhrať nad nami, tak vyhrajú a je im jedno, či sme mali malú výhodu v podobe seedu alebo nie. Naposledy sme od nich dostali debakel v Sazke, ale bolo to všeobecne pre nás horšie obdobie, kde sme poprehrávali zápasy, ktoré sme nemali. Teraz sme mali takú menšiu pauzu od oficiálov, fixli sme nejaké chyby v našej hre a všeobecne sme venovali veľa času príprave na play-off, tak som zvedavý ako zahráme proti ním. Úprimne neviem posúdiť, akú majú formu, a neviem ani posúdiť, či naša hra bude stačiť na výhru, keďže sme nehrali žiadne zápasy. Snáď to nedopadne ako minule.

Kdybys měl fanoušky nalákat na sledování, co bys řekl?

Budú to po dlhšej dobe parádne a dôležité zápasy. Ak nemáte čo robiť, určite by vám to nemalo ujsť. Zur1s bude 1v9.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.