Přejít k hlavnímu obsahu

Kolize a souboje kolo na kolo! Jak vypadal závod na maďarském Hungaroringu?

10. 10. 2021 | 16:20 Virtuální závody Reportáž
Předposlední závod v rámci Logitech McLaren G Challenge je za námi a ani tentokrát jsme nepřišli o pořádné souboje. Na úzkém Hungaroringu není úplně nejjednodušší předjíždět, ale jezdit za někým několik kol může být lehce frustrující. Někteří zvládli své emoce ovládat a jiní se prostě rozhodli zkusit předjíždět za každou cenu. Nakonec jsme se tak dočkali třech jezdců, kteří nedokončili závod.
Výsledky z Hungaroringu
Výsledky z Hungaroringu
Zdroj: Logitech

Po týdenní pauze se Logitech McLaren G Challenge vrátila a na maďarském Hungaroringu se rozdávaly velice důležité body do celkového pořadí. Ovšem ještě před samotným závodem nás čekala kvalifikace, ve které si nejlépe poradil, jako už tradičně, Martin Kadlečík s časem 1:42.192. Nejblíže k němu se dostal Jan Lomjanský, ten ztrácel pouhých 0,138 vteřiny a sliboval tak tímto časem velice atraktivní závod.

Letmý start je klasika a Martin Kadlečík se s ním už velice dobře seznámil. Ani tentokrát nechyboval v přesném načasování. Naopak Jan Lomjanský na druhém místě zaspal a Lukáš Matěja získal ten naprosto nejlepší start ze třetího místa. Už v první zatáčce se mu povedlo usadit se na druhé místo, ale o pár vteřin později pro něj přišlo zklamání – výpadek internetu a tím pro něj závod minimálně z kompetitivního hlediska skončil. Sice se znovu připojil, ale už nejel o nic více než o čest. I takovéto situace jsou bohužel součástí online závodění.

Logitech McLaren G Challenge
Logitech McLaren G Challenge
Foto: Logitech

Ostatní závodníci ještě sváděli během prvního kola souboje, které byly možná až za hranicí pravidel, ale většina prošla relativně nepoškozena úvodní fází. Speciálně čtvrtá a pátá zatáčka byla pro některé jezdce nešťastným místem a viděli jsme zde několik kolizí. Jak jsme již zmínili, tak Hungaroring není zrovna jednoduchým okruhem na předjíždění, takže pořadí se nějak více neměnilo a Martin Kadlečík si tak připisuje třetí výhru v sezóně, kromě toho zaznamenal i nejrychlejší kolo v závodě, za což získává bonusový bod.

Poslední závod proběhne už příští týden na legendárním Spa-Francorchamps v Belgii. Tento velice náročný okruh nám ukáže ty nejlepší jezdce, které na startovním roštu máme, a zároveň završí celý podnik Logitech McLaren G Challenge. Do hlavního finále postoupí nejlepších osm závodníků z celkového pořadí. Pokud se chcete zapojit do závěrečného závodu, tak registrovat se můžete na oficiální stránce turnaje.

Výsledek závodu
Výsledek závodu
Foto: PLAYzone
Průběžné pořadí Logitech McLaren G Challenge
Martin Kadlečík50
Martin Lorenc40
Lukáš Markvart40
Jaroslav Roth33
Lukáš Matěja30
Jan Lomjanský28
Šimon Vozárik20
Adam Zámečník18
Kamil Radvanský17
Tomáš Hora17
Tomáš Tměj16
Jan Klimeš14
Pavel Eisenhammer13
Jan Bruna11
Ladislav Oulehla10
Pavol Čobrda9
Petr Holman8
Pavel Doležal7
Daniel Krejdl6
Oldřich Štěpanovský6
Adam Celárek2

 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.