Přejít k hlavnímu obsahu

Konec hackerů ve Warzone? Activision odhalil nový anti-cheat

15. 10. 2021 | 08:00 Warzone Zajímavost
Jak se zdá, Call of Duty: Warzone od Activisionu by nemusel vlivem hackerů úplně uvadnout. Vývojáři totiž odhalili, že pracují na novém anti-cheatu s názvem Ricochet a do hry dorazí skutečně za nedlouho. Na kolik procent ale bude účinný, je stále velkou neznámou.
Ricochet ve Warzone
Ricochet ve Warzone
Zdroj: Vlastní

To, že Activision má problémy s cheatery, je dost známá věc. Přece jen, hráči, kteří mohou vidět přes zdi, zastřelit někoho na 200 metrů, nebo nechat hru kompletně spadnout, jsou dost vážným problémem. Vývojáři o tom samozřejmě vědí a zabanovali desítky tisíc hackerů. Stále to ale nepomáhá, a tak Activision, skoro dva roky po vydání, přichází s anti-cheatem, který by měl ty, kteří chtějí porušovat pravidla, odradit.

Nový anti-cheat se bude jmenovat Ricochet a do hry přijde spolu s novou Pacifickou mapou. V přicházejících Vanguardech ho nalezneme už při spuštění. Samotnému chodu anti-cheatu bude pomáhat takzvaný „kernel" ovladač v počítačích, který provází celou sérii Call of Duty. Ricochet bude hlídat, jaké programy jsou spuštěné na pozadí a které z nich jsou ve hře zakázané. Obdobně by to mělo fungovat i na konzolích.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Do Warzone ovšem Ricochet dorazí o trochu později. Dočkat bychom se ho přesto měli ještě tento rok na všech platformách, kde hra vyšla. Žádná oficiální spolupráce se Sony a Microsoftem se ale zatím nekoná, proto tak není jasné, co na konzolích program bude a nebude detekovat.

Ricochet
Ricochet
Zdroj: Activision
Zdroj: msn.com
Štítky: anti-cheat
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.