Přejít k hlavnímu obsahu

Česko v boji o Mistrovství světa přišlo o neporazitelnost, Slovensko do Izraele poletí na divokou kartu!

1. 10. 2021 | 22:40 Counter-Strike 2 Live coverage
Česká Dota 2 reprezentace si minulý týden vybojovala postup Mistrovství světa v elektronických sportech a CSkaři na to jistě budou chtít nyní navázat. V kvalifikaci východní Evropy, kam na rozdíl od Doty dle rozdělení patříme, se však se silnou sestavou představí i Slovensko. Cesta na světové finále to ale bude těžká.
IESF Mistrovství světa
IESF Mistrovství světa
Zdroj: IESF

V letošní sezóně už za sebou máme Mistrovství Evropy, kde se Česku ani Slovensku těsně nepodařilo postoupit ze skupiny. Výkony však daly naději, že pokud to příště bude jen o trochu lepší, tak klidně můžeme bojovat s těmi nejlepšími reprezentačními výběry. Západní Evropu opanovaly silné výběry Švédska a Belgie, na východě ale konkurence také není zanedbatelná. Celkem se v akci kromě našich nároďáků představí dalších 16 týmů.

Nejprve ale ke složení jednotlivých reprezentací. Česká sestava je postavená z jádra Dynama Eclot, které oproti ME posílil capseN, a na poslední chvíli byl do týmu zařazen také kinzo. Úvodní hrací den se totiž kryje eSubě, která původně měla utvořit druhou polovinu reprezentačního výběru. Slovenský tým pod taktovkou KETUBORa je hned osmičlenný, těšit se můžete na kostru ENTERPRISE esports, po dvou hráčích ze Sampi.Tipsport a Dark Tigers a také na sAvanu z eSuby. I tady bude vždy záležet na tom, kdo zrovna bude připravený na rotaci sestavy.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Formát turnaje je poměrně jednoduchý. 18 týmů je rozděleno do skupin po čtyřech až pěti týmech, kdy do play-off postupují vždy nejlepší dva celky. Vzhledem k samotnému losu se dá říci, že oba naše výběry mají dost reálnou šanci na postup dále. Ve vyřazovací části ve formátu Single Elimination bude pro postup na IESF Mistrovství světa potřeba ještě dvakrát zvítězit. Prvně je ale potřeba se zaměřit na skupinovou fázi.

Slovensku budou stát v cestě zástupci Chorvatska, Černé Hory a hlavně Maďarska, Budapest Five je totiž nejzvučnějším sokem ve skupině A. Na český výběr pak čekají čtyři soupeři, konkrétně Turecko, Srbsko, Estonsko a favorizovaná Ukrajina zastoupená týmem Esports Club Kyiv. Čeká nás opravdu napínavý týden!

Harmonogram zápasů:

Štítky: IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.