Přejít k hlavnímu obsahu

Le Tank se zastavil! Ve 32 letech ukončuje svou dlouhou kariéru RpK

2. 9. 2021 | 17:35 Counter-Strike 2 Přestup
Legendární francouzský střelec ⁠RpK⁠ ukončuje svou herní kariéru, která se datovala už od roku 2006. 32letá francouzská ikona naposled působila ve Vitality, po posazení na lavičku se ale rozhodla pověsit myš na hřebík. Jaká byla jeho jízda?
RpK
RpK
Zdroj: HLTV.org

Jednou to přijít muselo. Cédric ⁠"RpK⁠⁠" Guipouy, přezdívaný Le Tank, ukončuje po patnácti letech svou úspěšnou Counter-Strike kariéru, která zasáhla hned do dvou titulů této veleúspěšné hry – Source a Global Offensive. „Dneškem končí dlouhá a krásná kariéra. Začalo to dávno, mělo to vzestupy i pády, ale vždy jsem to miloval," napsal RpK na svém Twitteru. „Jsem vděčný za vaši podporu, nezapomenu na to,“ uzavřel usměvavý sympaťák, který si podle Liquipedie za svou úctyhodnou kariéru vydělal téměř 600 tisíc dolarů.

Francouzskou legendu si hodně z nás pamatuje z jeho poslední štace ve Vitality, kde působil od října 2018 až do letošního dubna, kdy ho nahradil Kyojin, a spolu se svými spoluhráči se po celou tu dobu držel na té nejvyšší špici. Moc dobře ho ale znají i fanoušci Counter-Strike: Source, kde platil za jednoho z nejlepších hráčů planety, čímž také velmi pomáhal jeho tehdejšímu týmu VeryGames k získání dobrých mezinárodních výsledků. Po vydání nynější verze přesedlal, avšak po pár měsících se rozhodl ze scény vytratit.

Nepravděpodobný návrat přišel až o dva roky později, v týmu Titan totiž potřebovali náhradu za zabanovaného Hovika "⁠KQLY⁠" Tovmassiana. Nyní 32letý střelec sice už nezářil tak jako dřív, stále však platil a platí za historicky jednoho z nejvýznamnějších hráčů na francouzské scéně. Le Tank navštívil za svou patnáctiletou kariéru hned osmkrát Major, kde byl jednou v play-off, vyhrál šest velkých turnajů, jako třeba BLAST Premier Fall 2020, a strávil hned 10 týdnů na absolutním trůnu s týmem Vitality. Tento celek je jeho nejúspěšnější, nesmíme však zapomínat ani na zmíněný Titan a VeryGames, nebo další francouzské supertýmy Envy s G2.

Štítky: RpK
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.