Přejít k hlavnímu obsahu

LEC se vrací! Humanoid a Carzzy v prvním zápase narazí na G2 Esports

11. 6. 2021 | 09:20 League of Legends
Po první mezinárodním turnaji roku se vrací regionální ligy. Hlavní pozornost na sebe klasicky strhne LEC, ve kterém uvidíme mnoho českých zástupců. Speciálně MAD Lions s Humanoidem a Carzzym se z MSI vrací určitě hladoví a odhodlaní na to získat další evropský titul. Rovněž v Excelu uvidíme zajímavou českou stopu v podobě Patrika a Denyka spolu na botu. Začíná se už 11. června!
LEC se vrací!
LEC se vrací!
Zdroj: Riot Games

Začíná letní část LEC. Souboje o postup na Světový šampionát budou v plném proudu a uvidíme hodně změn a nových sestav. Speciálně pro české a slovenské fanoušky se bude jednat o jeden z nejatraktivnějších splitů v historii LEC, vzhledem k tomu, kolik Čechů a Slováků bude hájit barvy těch nejlepších evropských týmů.

Tady je celý seznam našich zástupců v LEC:

MAD Lions se po svém návratu z MSI utkají hned v prvním zápase proti G2 Esports, kteří budou chtít znovu najít svoji formu a bojovat o titul LEC a postup na Světový šampionát. Favoritem tohoto duelu jsou MAD Lions, ale ještě je velice brzo na to určovat kompletní favority. Změny v týmech jako jsou například Vitality mohou hodně zamíchat s pořadím a očekáváním.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

První víkend LEC si pro nás navíc připraví hned tři hrací dny. Bude se začínat v pátek 11. června a končit v neděli. Kromě česko-slovenských zástupců doporučujeme sledovat i týmy Fnatic a Vitality, které naprosto změnily svoji identitu a sestavu. Předpokládáme, že se na Světový šampionát kvalifikují týmy MAD Lions, Rogue a G2 Esports, ale právě všechny změny mohou velice zamíchat s očekáváním.

Nyní se ještě krátce podíváme do zámoří. LCS začíná už dnes v noci a Cloud9 se pokusí s novým marksmanem K1ngem udělat doma v Americe lepší dojem než na MSI. Rovněž 100 Thieves s Freezem v trenérské roli budou mířit po několika letech k návratu na Světový šampionát. Tady také doporučujeme zaměřit vaši pozornost, protože Severní Amerika je jeden z hlavních soupeřů Evropy na mezinárodních turnajích.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: Humanoid, Carzzy, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.